ροή ειδήσεων

Το 38% των Ελλήνων δανείζεται για να...

Πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση...

Τον χαμηλότερο βαθμό ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε σύνολο 21 χωρών παρουσιάζουν οι πολίτες στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής εταιρείας έρευνας αγοράς Trendbox για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Το ίδιο υψηλό είναι το ποσοστό που εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 38% δανείζεται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Συνήθως απευθύνονται σε μέλη της οικογενείας τους και φίλους, ενώ πολλοί επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πιστωτικές τους κάρτες. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, αναφέρουν οι συντελεστές της έρευνας.
Το 67% συμφωνεί ότι οι λογαριασμοί θα πρέπει να εξοφλούνται εμπρόθεσμα, ωστόσο το 57% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αντεπεξέρχεται κάθε μήνα στις υποχρεώσεις του.
Ανεργία και μείωση μισθών τα μεγαλύτερα προβλήματα
Η απώλεια των θέσεων εργασίας και οι περικοπές στους μισθούς είναι μακράν οι κυριότεροι λόγοι των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι. Ως εξίσου σημαντικός λόγος αναφέρεται η αύξηση της φορολογίας (εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ.) και οι τιμές του πετρελαίου.
Μάλιστα, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο των οικονομικών του. Οι επτά στους δέκα πιστεύουν ότι περισσότερο από το 50% των συμπατριωτών τους αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι ή εξοφλούνται εκπρόθεσμα είναι οι λογαριασμοί των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας.
Η έλλειψη ρευστότητας έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να παρουσιάζουν έναν από τους χαμηλότερους βαθμούς αποταμίευσης σε όλη την Ευρώπη. Το ποσοστό των Ελλήνων που αποταμιεύουν ένα σταθερό ποσό μηνιαίως μόλις που φτάνει το 16%, αναφέρει η Trendbox.
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η κατάσταση στις χώρες της κρίσης
Ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα της έρευνας όσον αφορά την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο πεδίο των οικονομικών. Η συντριπτική πλειονότητα, σχεδόν οι εννιά στους δέκα, πιστεύουν ότι η κυβέρνησή τους και η Ε.Ε. δεν έχουν πραγματικά έλεγχο επί των οικονομικών.
Το τελικό πόρισμα της έκθεσης που παρουσιάστηκε σήμερα καταδεικνύει ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη προκαλεί προβλήματα στους πολίτες όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών τους. Και αυτό συμβαίνει ακόμη και σε χώρες που δεν πλήττονται άμεσα από την κρίση, όπως η Γερμανία.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο ένας στους τέσσερις πολίτες δηλώνει ότι μετά την εξόφληση των μηνιαίων του λογαριασμών δεν του περισσεύουν χρήματα. Στις χώρες της κρίσης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ουγγαρία) πάνω από το ένα τρίτο των πολιτών «παλεύει» για να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις δαπάνες.
Ενδιαφέρον έχει και η διαπίστωση ότι ένας στους τρεις Γερμανούς δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με το εισόδημα που διαθέτει.
Πηγή: voria.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *