ροή ειδήσεων

"Μαϊμού" ινστιτούτο αισθητικής εξαπάτησε 59 άτομα

Σπείρα λειτουργούσε επιχείρηση που εμφανιζόταν ως δερματολογικό κέντρο ή ως ινστιτούτο αισθητικής και είχε εξαπατήσει 59 άτομα στη Θεσσαλονίκη, με την λεία τους να φτάνει...
τις 55.000 ευρώ.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 11 ημεδαποί, ηλικίας 23 έως 60 ετών και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη άσκηση επαγγέλματος.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα των αρχών, από τις αρχές του 2012 οι συλληφθέντες είχαν ιδρύσει επιχείρηση, η οποία άλλαζε συχνά έδρα και ονομασία, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Η επιχείρηση προσέφερε υπηρεσίες περιποίησης προσώπου-σώματος και θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, στις οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν υπό την επίβλεψη γιατρού δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν ψευδώς μία 29χρονη.

Η γυναίκα μαζί με την 60χρονη μητέρα της είχαν αναλάβει και την προσέλκυση πελατείας, αναρτώντας σε διάφορες ιστοσελίδες εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών, συνάπτοντας συμφωνητικά με άλλες εταιρίες και στα οποία αναφερόταν έκπτωση έως και 90% συγκριτικά με την πραγματική αξία των υπηρεσιών.

Τους πελάτες που αγόραζαν τα σχετικά κουπόνια, υποδέχονταν στην επιχείρηση μέλη της οργάνωσης ενώ συνεργοί τους παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι αλλά και ως γιατροί, πραγματοποιώντας την πρώτη συνάντηση και προτείνοντας επιπλέον προγράμματος. Στη συνέχεια, αφού έπαιρναν το ποσό που αντιστοιχούσε στο πρόγραμμα που είχε επιλέξει ο κάθε πελάτης, πραγματοποιούσαν μία ή μέρος των προβλεπόμενων συνεδριών και μετά ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού, καταφεύγοντας εν τέλει στην αλλαγή έδρας και επωνυμίας της επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν εξαπατηθεί 59 άτομα, 57 γυναίκες και 2 άνδρες, με μερικά εξ αυτών να έχουν υποστεί σωματικές βλάβες (εξανθήματα και ερεθισμούς) από τις συνεδρίες που έκαναν. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα απέφερε στην εγκληματική οργάνωση περίπου 55.000 ευρώ.

Καταγγελία και για εκμετάλλευση ηλικιωμένης

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ερευνά και καταγγελία που έκανε ένας άνδρας, σύμφωνα με την οποία δύο γυναίκες μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης, ηλικίας 29 και 58 ετών, εκμεταλλεύονταν την ηλικιωμένη μητέρα του, που είχε άνοια.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 την οδηγούσαν σε τράπεζα και παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, "σήκωναν" χρήματα. Το ποσό φτάνει τις 55.600 ευρώ.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/11/13 16:27

    να ψαχτουν και οι ντοπιες που μας πριξανε με τις ρεκλαμες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *