ροή ειδήσεων

Έγιναν καπνός 800 εκατ. ευρώ

Στον 13ο και στον 14ο μισθό που περικόπηκαν αντιστοιχούν τα έσοδα που χάνει η χώρα μας από το λαθρεμπόριο τσιγάρων....
Πρόκειται ουσιαστικά για την περισσότερο λαθραία διακινούμενη νόμιμη ουσία στον κόσμο. Τα τσιγάρα αυτά είναι γνωστά με διάφορα ψευδώνυμα, όπως «φθηνά λευκά» και ευθύνονται για μεγάλο αριθμό θανάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γεώργιος Σούρλας, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, το ελληνικό Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους έως 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real , αυτό είναι περίπου όσο ο 13ος και ο 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και οι δύο αντίστοιχες απολαβές των συνταξιούχων (συνολικά σχεδόν 1 δις. ευρώ) που περιέκοψε η κυβέρνηση λόγω τα κρίσης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η χώρας μας ανέκαθεν αποτελούσε διαμετακομιστικό κέντρο για τους λαθρέμπορους τσιγάρων, με προορισμό κυρίως την Ευρώπη. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό από τα τσιγάρα αυτά, περίπου το 25% -30%, υπολογίζεται ότι καταλήγει στην ελληνική αγορά. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα λαθραία τσιγάρα και καπνικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.
Η νέα μόδα, μάλιστα, είναι ο λαθραίος χύμα καπνός, τον οποίο κάποιος μπορεί να προμηθευτεί στις λαϊκές αγορές και στο διαδίκτυο.
Δια θαλάσσης η εισαγωγή
Οι μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων προϊόντων καπνού καταλήγουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης. Ο λόγος είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα από τα τέλη του 2010 και η δυνατότητα των πλοίων να μεταφέρουν πολύ μεγάλα φορτία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν πλέον περισσότερο τη θαλάσσια οδό και μέσω της Β. Αφρικής διακινούν τα λαθραία εμπορεύματα προς τις νότιες χώρες της Ε.Ε..



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *