ροή ειδήσεων

Γεύσεις Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε εκδήλωση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οργανώθηκε, στις 31 Οκτωβρίου 2013, στο Λονδίνο, μια εξαιρετικά επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση προβολής των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.... μέσα από την ιδιαίτερη και μοναδική γαστρονομία τους.

Περίπου 50 Βρετανοί tour operators και δημοσιογράφοι, από τα σημαντικότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης (Τimes, Independent, Τelegraph, Sun, Condenast Traveller, FT weekend κ.α.), ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα της Αντιπεριφερειάρχου Τουρισμού κας Ελευθερίας Φτακλάκη και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ένα εικονικό ταξίδι στα 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις και ελληνικούς οίνους.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Έλληνας Πρέσβης στη Μ. Βρετανία, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ όλους τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε το εύρος του τουριστικού προϊόντος, τις δυναμικές στρατηγικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και τις ενέργειες προβολής των προορισμών στη Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ελληνικής γαστριμαργικής παράδοσης και στην ιδιαιτερότητα της τοπικής κουζίνας, εξηγώντας τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Το βήμα στη συνέχεια δόθηκε στην αγαπημένη των Bρετανών, κα Rebecca Seal, αρθρογράφο της Evening Standard και παρουσιάστρια της κυριακάτικης εκπομπής Sunday brunch του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, η οποία μίλησε με ενθουσιασμό για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Νότιο Αιγαίο και για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε μια από τις «νοστιμότερες κουζίνες του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια ο chef Βασίλης Ζαχαράκης, από τη Σαντορίνη, παρασκεύασε συνταγές των Κυκλάδων και του Έτους Γαστρονομίας της Σαντορίνης και ο chef Αντώνης Μανιάς, από τη Ρόδο, παρασκεύασε τοπικές συνταγές της Δωδεκανήσου.

Οι Βρετανοί tour operators και δημοσιογράφοι απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στην παρασκευή των συνταγών, δηλώνοντας ότι ένιωσαν μέλη μιας μεγάλης ελληνικής οικογένειας με μακρά γαστρονομική παράδοση και υποσχέθηκαν να μεταδώσουν τη μοναδική εμπειρία τους στους αναγνώστες και στους πελάτες τους.

ΠΗΓΗ: Atlantis-santorini.net
Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης
zougla.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *