ροή ειδήσεων

Το σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν δεν μπορεί πια να κρυφτεί

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται το σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν από τη θέση του επικεφαλής του ισλαμιστικού AKP και την αντικατάστασή του από κάποιον πιο...
«μετριοπαθή», τουλάχιστον έτσι θα φαίνεται με βάση της ενέργειές του.

Οι φωνές που αμφισβητούν τον «σουλτάνο» της Άγκυρας πολλαπλασιάζονται και πλέοναφορούν ισχυρότατα στελέχη του κόμματος οι οποίοι θεωρούνταν ως εκ των εξ απορρήτων του πρωθυπουργού.

Αυτή τη φορά ήταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο υπερσυντηρητικός Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Ερντογάν, παρά τα «γλυκά» λόγια που χρησιμοποίησε, με αφορμή τον χειρισμό από τον Ερντογάν του θέματος των φοιτητικών εστιών.

Ο Ερντογάν έχει ενοχληθεί από τις φοιτητικές εστίες, επειδή σε αυτές κατοικούν και άνδρες και γυναίκες, το οποίο και είπε ότι δεν είναι σωστό! Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε να «αποκαλύψει» ότι γείτονες σε διάφορες εστίες έχουν κάνει καταγγελίες και ζήτησε στις κατά τόπους νομαρχίες να επιληφθούν της κατάστασης.

Ο Ερντογάν, μπρος στον ισλαμικό του συντηρητισμό, δεν δίστασε να «αδειάσει» τον δικό του κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μία μόλις μέρα πριν, διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τέτοια θέματα! Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει καταστεί πλέον ανεξέλεγκτος και το μόνο που δεν έχει ζητήσει ακόμα, είναι να λιθοβολούνται τα ζευγάρια που τολμούν να κάνουν κάτι που προκαλεί τον συμπατριώτη τους. «Ταλιμπάν» που όμως πολλοί τον ψήφισαν.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η συμβίωση στην Τουρκία φαινομένων σαν τον Ερντογάν (που μας κάνουν να λυπούμαστε για το ότι δεν βρίσκεται στη ζωή ο. Φρόιντ που θα είχε πολλά να γράψει για τις επιπτώσεις της σεξουαλικής καταπίεσης που έχει υποστεί - δεν υπάρχει άλλη εξήγηση - ο πρωθυπουργός της χώρας), με αποτέλεσμα να διεκδικεί πλέον το «δικαίωμα» να μπει ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα των. υπηκόων του και των προοδευτικών ανθρώπων είναιαδύνατη.

Να θυμίσουμε όμως μερικά πράγματα. Ο Μπουλέντ Αρίντς είχε συνοδέψει τον Ερντογάν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και ήταν αυτός που είχε πάει να συναντήσει τον πανίσχυρο ιμάμη, Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με πολλούς κινεί τα νήματα στην Τουρκία από το παρασκήνιο. Πληροφορίες όμως από εξαιρετικά καλά πληροφορημένες συνήθως πηγές, αναφέρουν ότι ο Γκιουλέν ελέγχεται απολύτως από τις Ηνωμένες Πολιτείες που τον φιλοξενούν.

Και για να βοηθήσουμε λίγο τη ΜΙΤ και τον Δρ. Χακάν Φιντάν που προσπαθεί να προστατεύσει το αφεντικό του, αυτόν που τον έβγαλε δηλαδή από την αφάνεια, να του πούμε ότι εάν δεν το ξέρουν, ο υπερατλαντικός παράγοντας φαίνεται πως έχει δώσει το πράσινο φως για την ανατροπή του Ερντογάν, κατά προτίμηση με δημοκρατικά μέσα.



Στη συνωμοσία φαίνεται ότι συμμετέχουν πολλοί, όχι ότι δεν είναι και αυτοί δημοκράτες «της κακιάς ώρας.», αλλά διότι φαίνεται ότι άλλοι ισλαμιστές τύπου Αμπντουλάχ Γκιουλ (πρόεδρος)ξέρουν και στέκονται καλύτερα στη διεθνή διπλωματική σκηνή και δεν θεωρούνται τόσο «μονοκόμματοι» όπως ο υπερφίαλος, υπερόπτης και με εξαιρετικά κακό χαρακτήρα (στην ανάγκη του να δείξει πυγμή) Ερντογάν.

Κάπου εκεί εντάσσουμε εμείς. αυθαίρετα την αποστασιοποίηση ακόμα και θεωρούμενων ως πολιτικών συμμάχων του Ερντογάν. Φαίνεται, ότι ο ιμάμης Γκιουλέν, υποχείριο άλλων και ο ίδιος (σε ένα βαθμό τουλάχιστον) έχει βάλει στόχο την ανατροπή του Ερντογάν. Όσο για το ποιος θα επικρατήσει στο τέλος; Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα. Το διχασμένο AKP, μια από τις δυο πτέρυγες, οι κεμαλικοί που δεν θα στενοχωριούνταν κιόλας εάν υπάρξει διχασμός των ισλαμιστών. Τα σενάρια είναι πολλά. Και τα στοιχήματα είναι παρακινδυνευμένα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η σταθερότητα της Τουρκίας κρέμεται σε μια κλωστή, η οποία μάλιστα δεν συγκρατείται από χέρι που βρίσκεται εντός Τουρκίας.
defence-point.gr




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *