ροή ειδήσεων

Ρώσος ιερέας καταζητείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών σε κατασκήνωση της Κω

Για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δυο κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών αντίστοιχα, σε κατασκήνωση της Κω τον περασμένο Ιούνιο, καταζητείται Ρώσος ιερέας... Όπως έγινε γνωστό από τη ρωσική εισαγγελία, σε βάρος του κατηγορούμενου για παιδεραστία ιερέα έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πρόκειται για τον 34χρονο Γκλεμπ Γκροζόφσκι - πνευματικό του γενικού διευθυντή της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης- ο οποίος σήμερα φέρεται να βρίσκεται στο Ισραήλ.

Οι επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών έγιναν σε παιδική κατασκήνωση ορθόδοξης οργάνωσης στην Κω, ωστόσο ο ιερέας φέρεται να έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γκροζόφσκι συνεργαζόταν με οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρέσβης της οποίας στη Ρωσία είναι ο Αντρέι Αρσάβιν, παίκτης της Ζενίτ.

Η ποδοσφαιρική ομάδα πάντως, αρνείται ότι η υπόθεση έχει οιαδήποτε σχέση με τις δραστηριότητές της: «Ολοι ξέρουν ότι ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι υπήρξε μαθητής στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Πετρούπολης και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζενίτ απευθύνονταν σ' εκείνον με την ιδιότητά του ιερέα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti ότι λόγω της έρευνας που διεξάγεται ο ιερέας έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *