ροή ειδήσεων

Δύο δάσκαλοι αγνοούμενοι στη Ρόδο, «πνίγηκε» από τη νεροποντή το νησί - βιντεο

Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ θα μεταβούν στο νησί για να συμμετάσχουν στις έρευνες εντοπισμού των δύο ατόμων. Περισσότερες από 140 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία...

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ρόδος εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί μέχρι νωρίς το βράδυ της Παρασκευής περισσότερες από 140 κλήσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν άντληση υδάτων, αλλά και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους όταν αυτά παρασύρθηκαν από χειμάρρους.

Δύο επιβάτες ΙΧ ηλικίας 50 και 27 ετών αγνοούνται και αναζητούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, όλοι εκπαιδευτικοί.

Το αυτοκίνητο καθώς και ο ένας επιβάτης, βρέθηκαν μετά από λίγο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος, έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο νησί.

Επειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου οι πληγείσες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, περιοχές της Ρόδου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αύριο το πρωί θα μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.



kathimerini.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *