ροή ειδήσεων

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Φόρος-χάδι για τα κότερα από τον Γιάννη Στουρνάρα

Γκρινιάζει για την αυστηρή κριτική που του ασκείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αλλά την ώρα που επιβάλλει... πρόσθετους φόρους σε ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια μειώνει κατά 50% το τέλος παραμονής και πλοίων στα σκάφη αναψυχής σε σχέση με την αρχική ρύθμιση.

Ακατανόητη γίνεται η πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα για τους περισσότερους Ελληνες που βλέπουν να ασκείται επώδυνη φορολογική πολιτική στους ανίσχυρους και μικροιδιοκτήτες την ώρα που ο μεγάλος πλούτος δεν διώκεται και δεν φορολογείται.
Παρά τις δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου ότι θα επιβάλλει φόρο πολυτελείας στους έχοντες τα εισοδήματα για να αποκτήσουν και να συντηρήσουν ένα σκάφος αναψυχής η διάταξη που προωθείται επιβάλλει φόρους ιδιαίτερα χαμηλούς.
Ετσι η φορολογία στα σκάφη όχι μόνο δεν αυξάνεται αλλά μειώνεται κατά 50% σε σχέση με την αρχική διάταξη που είχε κατατεθεί στις αρχές του έτους.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής το τέλος που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 είναι :
Για σκάφη 7-8 μέτρων 200 ευρώ
Για σκάφη 8-10 μέτρων 300 ευρώ
Για σκάφη 10-12 μέτρων 400 ευρώ

Για σκάφη άνω των 12 μέτρων το τέλος θα είναι 100 ευρώ ανά μέτρο ενώ η χρέωση για τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια θα μειώνεται κατά το ήμισυ.
Αυτό σημαίνει ότι ένας σκάφος άνω των 8 μέτρων του οποίου η αγορά και η συντήρηση απαιτούν υψηλό εισόδημα φορολογείται με ποσό χαμηλότερο από ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών.
Η σκανδαλώδης αυτή διάταξη θα έρθει στη Βουλή εντός των ημερών και είναι ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *