ροή ειδήσεων

Εξώδικη επιστολή ΙΝΚΑ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τα ροζ τηλέφωνα που λαμβάνουν οι συνδρομητές

Εξώδικη επιστολή σε όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με κοινοποίηση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, απέστειλε.... το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), ζητώντας να γίνει φραγή στα «ροζ» τηλέφωνα.

Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΙΝΚΑ δεσμεύεται να ενημερώσει τους καταναλωτές ποια απάντηση θα δώσει κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή και ακόμα την απουσία απάντησης. Παράλληλα, δηλώνει ότι θα διερευνήσει την προέλευση και ιδιοκτησία αυτών των τηλεφώνων, και αν υπάρχει οικονομικό όφελος σε τρίτους.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «έχει γίνει σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές ότι από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς γίνονται αναπάντητες κλήσεις και στέλνονται μηνύματα και οι συνδρομητές, νομίζοντας πως πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους από το εξωτερικό, καλούν στους αριθμούς αυτούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται με υψηλό κόστος, ενώ υπάρχει κίνδυνος να γνωστοποιηθεί σε κακοποιούς ο τηλεφωνικός κατάλογος του κάθε κινητού. Παρακαλούμε να διακόψετε αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές σας, και να τους προστατεύσετε όπως έχετε τη νομική και ηθική υποχρέωση. Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης».



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *