ροή ειδήσεων

Στα κρατητήρια πέντε ημέρες μία άνεργη, χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών για παράβαση του ΚΟΚ

Μία απίστευτη περιπέτεια ζει μία 43χρονη στην Κρήτη τα τελευταία 24ωρα.

Η γυναίκα, άνεργη, χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών, το ένα με ειδικές ανάγκες, βρίσκεται στα κρατητήρια για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας... και περιμένει τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, η περιπέτεια της γυναίκας που είναι άνεργη τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, όταν αστυνομικοί την σταμάτησαν για έλεγχο. Κατά τη διάρκειά του διαπιστώθηκε ότι εις βάρος της εκκρεμούσε μία υπόθεση και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Επειτα από μερικές ώρες η γυναίκα ενημερώθηκε πως επρόκειτο για καταδίκη στην Αθήνα, καθώς οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Η 43χρονη στη συνέχεια μετακόμισε στα Χανιά, με την κλήση για τη δίκη να μην φτάνει ποτέ στα χέρια της. Ετσι καταδικάστηκε ερήμην και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και 300 ευρώ πρόστιμο.

Η ποινή μάλιστα ήταν χωρίς αναστολή και για την εξαγορά της θα έπρεπε να πληρώσει 20 ευρώ την ημέρα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι εις βάρος της εκκρεμούσε και δεύτερο πρόστιμο για άλλη παράβαση του ΚΟΚ, την οποία όμως είχε πληρώσει, κατέχοντας και το σχετικό αποδεικτικό της εφορίας. Η συνήγορος της γυναίκας ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής αλλά η εισαγγελία Χανίων δήλωσε αναρμόδια και η εισαγγελία Αθηνών απέρριψε το αίτημα.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν η άνεργη μητέρα να περάσει τις τελευταίες πέντε ημέρες στα κρατητήρια, ενώ περιμένει την μεταγωγή της στον Κορυδαλλό για να εκτίσει την ποινή της, καθώς αδυνατεί να πληρώσει τα 6.000 ευρώ που απαιτούνται.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *