ροή ειδήσεων

Διπλάσιος ο κίνδυνος διαβήτη εξαιτίας του κρέατος και άλλων όξινων τροφών

H μεγάλη κατανάλωση όξινων τροφών μπορεί να προκαλέσει χρόνια μεταβολική οξέωση, η οποία οδηγεί σε μεταβολικές επιπλοκές που συνήθως ευθύνονται για τον διαβήτη ή ακόμη και για τον καρκίνο...

Περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 έχουν τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα κρέατος και άλλων όξινων τροφών, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Κέντρο Έρευνας για την Επιδημιολογία και τη Δημόσια Υγεία στη Γαλλία διαπίστωσαν πως όταν δημιουργείται στον οργανισμό όξινο περιβάλλον εξαιτίας των τροφών, αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από διαβήτη τουλάχιστον στο διπλάσιο.
Μάλιστα, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός ακόμη και αν η διατροφή περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Κι αυτό γιατί η μεγάλη κατανάλωση όξινων τροφών μπορεί να προκαλέσει χρόνια μεταβολική οξέωση, η οποία οδηγεί σε μεταβολικές επιπλοκές που συνήθως ευθύνονται για τον διαβήτη ή ακόμη και για τον καρκίνο.
Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά περισσότερες από 66.400 γυναίκες, έδειξε ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 56% όταν καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, τυριών, αναψυκτικών, αλκοόλ, τροφίμων σε κονσέρβες.
Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος όχι μόνο για τις παχύσαρκες γυναίκες, αλλά και για εκείνες που έχουν βάρος φυσιολογικό.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, εμφάνισαν διαβήτη 1.372 γυναίκες, οι οποίες ακολουθούσαν κατά κύριο λόγο όξινη διατροφή, γεγονός που αποδείχθηκε στις εξετάσεις που έκαναν για να διαπιστωθεί κατά πόσο το περιβάλλον στο στομάχι και τον οργανισμό τους γενικότερα ήταν όξινο ή αλκαλικό.
Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι το αλκαλικό περιβάλλον προστατεύει από τον καρκίνο, ο οποίος μπορεί να επιβιώσει και να πολλαπλασιαστεί μόνο όταν το περιβάλλον είναι όξινο.
Η μελέτη είχε διάρκεια 14 ετών, ενώ τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologica.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *