ροή ειδήσεων

Αγωγές μετά την τραγωδία στη Ρόδο

Αποζημίωση για τη ζωή που χάθηκε εντελώς άδικα, αλλά και για την ασύλληπτη ψυχική οδύνη που υπέστησαν διεκδικούν οι συγγενείς της νεαρής δασκάλας η οποία έχασε τη ζωή της... κατά τη διάρκεια της θεομηνίας που έπληξε τη Ρόδο την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογένειά της έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους της Ευβοίας και της Ρόδου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη διαδικασία της κατάθεσης αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και υποβολής μηνύσεων εναντίον των τοπικών παραγόντων. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τη μήνυση, εδώ και 35 χρόνια έχουν μετατρέψει τον ποταμό της Κρεμαστής σε βασική οδική αρτηρία, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που εγκυμονούσε κάτι τέτοιο για τους διερχομένους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο 30χρονος δάσκαλος Γιάννης Γκίζας (που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με την 27χρονη Αναστασία Κατσαρού), ο οποίος σώθηκε από θαύμα καθώς «γαντζώθηκε» σε μια από τις κολόνες της γέφυρας.

Γραφειοκρατία

Στο μεταξύ, από τα ρούχα τους κοντεύουν να βγουν οι πληγέντες από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Ψέριμο, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν στο Δημόσιο όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα δικαιολογητικά, αν... θέλουν να πάρουν το βοήθημα των 560 ευρώ. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, απαιτούνται τα δικαιολογητικά αυτά προκειμένου μια οικογένεια να εισπράξει το πρώτο βοήθημα των 560 ευρώ που ορίζει ο νόμος!

Την ίδια στιγμή, άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ρόδου ο Νίκος Φαρμακίδης, πολιτικός μηχανικός και προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δωδεκανήσου, καθώς κατήγγειλε ότι έχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα στο νησί της Ρόδου:

«Με κατηγόρησαν ότι έχω κολλήσει στα ρέματα επειδή είμαι αυστηρός σε θέματα παράνομων αδειών και στους καθαρισμούς τους. Υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η Περιφέρεια, που πρέπει και να τα αστυνομεύει βάσει του νόμου. Εχουμε σκανδαλώδεις υποθέσεις που κλείνουν ρέματα, όπως τ' Αφάντου» τόνισε και πρόσθεσε: «Εχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα, εκτός από το ρέμα του Ροδινιού, που με το ζόρι οριοθετήσαμε. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να ξηλωθούν όλα τα έργα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να αποκαταστήσουμε τη φυσική τάξη των πραγμάτων».
Espressonews.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/11/13 21:02

    ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΝΊΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/13 21:43

    Όχι φίλε μου, δεν είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι. Είναι όλοι οι δήμαρχοι του νησιού την τελευταία 20ετία και τα διευθυντικά στελέχη της πολεοδομίας. Αυτοί φταίνε για αυτή τη καταστροφή. Για να μην πάμε και πιο ψηλά... Γιατί δεν μπορούν να ισχυρίζονται οτι έργα όπως η γέφυρα και ο ποδηλατόδρομος στην παραλία Αφάντου που την πήρε το νερό οτι την είχαν εγκρίνει 12 διαφορετικοί φορείς. Ποιοί είναι αυτοί και στο σκαμνί του δικαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/11/13 23:32

    Όχι σε δικηγόρους της Ρόδου...είναι όλοι μια κλίκα....και δεν αναφέρομαι μόνο στους δικηγόρους αλλά σε όλες τις υπηρεσίες...οι μίζες δίνουν και πέρνουν όσο δεν φανταζεσαι...Η οικογένεια το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει τα λεφτά της στους δικηγόρους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/13 09:57

    ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟ ΣΔΟΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/12/13 14:55

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *