ροή ειδήσεων

Ιστότοπος δολοφονιών πολιτικών προσώπων έχει θορυβήσει τις αρχές στον κυβερνοχώρο

To σάιτ «Assassination Market» είναι ένας crowdfunding ιστότοπος στον «Βαθύ Ιστό», στα βαθιά δηλαδή νερά του διαδικτύου, πολύ κάτω..
από τη συμβατική επιφάνεια της Google... και των άλλων μηχανών αναζήτησης, όπου εκτός από την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών υπάρχει
και πολλή παρανομία: από π@δoφιλία μέχρι παράνομο εμπόριο φαρμάκων και σκληρών ναρκωτικών.

Αυτό που διαφοροποιεί τον συγκεκριμένο ιστότοπο από οποιονδήποτε άλλο στο ψηφιακό σύμπαν είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν online χρηματικές δωρεές με bitcoin (παγκόσμιο ψηφιακό μέσο συναλλαγής), προκειμένου να προσελκύσουν αληθινούς εκτελεστές που θα δολοφονήσουν πολιτικά πρόσωπα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Bitcoin αποτελεί μια «συμφωνία» μεταξύ των χρηστών του να χρησιμοποιήσουν 21 εκατομμύρια ειδικά νομίσματα (bitcoins) ως χρήματα στις συναλλαγές τους. Τα ειδικά αυτά νομίσματα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Έχουν συγκεκριμένο αριθμό (21 εκατομ.) που δεν θα αυξηθεί
Είναι αδύνατον να παραχαραχτούν / πλαστογραφηθούν
Μπορούν να υποδιαιρεθούν σε πολύ μικρότερα νομίσματα
Μπορούν να μεταφερθούν άμεσα σε μεγάλες αποστάσεις μέσω δικτύων όπως το Internet, απευθείας από χρήστη σε χρήστη.

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν κάνοντας χρήση κρυπτογράφησης και μάλιστα πολύ υψηλότερης σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιούν οι τράπεζες. Επειδή αυτά τα ειδικά νομίσματα -bitcoins- αποκτάνε αξία από τη θέληση των ανθρώπων να τα χρησιμοποιήσουν, δεν είναι απαραίτητο να υποστηρίζονται από κάποιον για να γίνουν επιτυχημένα.

Το βασικό πρόβλημα που λύνει το συναλλακτικό αυτό δίκτυο που ονομάζεται Bitcoin, είναι ότι πετυχαίνει όλα τα παραπάνω, χωρίς να χρειάζεται να «εμπιστευτεί» κανείς κανέναν. Κανείς δε μπορεί να «τυπώσει» περισσότερα χρήματα, κανείς δε μπορεί να χρησιμοποιήσει παραπάνω από μια φορά τα νομίσματά του και κανείς δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα νομίσματα άλλων. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για να αποτύχει το σύστημα αυτό είναι απλά να σταματήσουν όλοι να το χρησιμοποιούν.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, ο δημιουργός του Assassination Market, ο οποίος φέρει το ψευδώνυμο Kuwabatake Sanjuro, αναφέρει ότι η δικτυακή αυτή πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν θιγεί με οποιονδήποτε τρόπο από πολιτικά πρόσωπα, γραφειοκράτες, νομοθέτες, λομπίστες και άλλους κατέχοντες την εξουσία.

To σάιτ λειτουργεί σαν κατάλογος αγγελιών, όπου εισάγει κανείς την χρηματική δωρεά του και κατόπιν αναζητείται εκτελεστής στο συγκεκριμένο μέρος του κόσμου για να πραγματοποιήσει τη «δουλειά».





Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *