ροή ειδήσεων

Τηλε-φροντιστήριο στην ακριτική Τήλο

Ενα πιλοτικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, που παρέχει δωρεάν online ενισχυτική διδασκαλία εξ αποστάσεως σε μαθητές νησιών...

Ενα πιλοτικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, που παρέχει δωρεάν online ενισχυτική διδασκαλία εξ αποστάσεως σε μαθητές νησιών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Του Νίκου Φωτόπουλου

Τηλε-φροντιστήριο στην Τήλο. Μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) για δωρεάν online φροντιστήριο σε μαθητές και μαθήτριες σε ακριτικά νησιά της χώρας ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες με στόχο να επεκταθεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τέσσερα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστών Δωδεκανήσου, ο φυσικός Χρήστος Μπάρδος, ο μαθηματικός Αθανάσιος Βυρίνης, η φιλόλογος-ιστορικός Γραμματική Μαστρογιάννη και η φιλόλογος Μαρία Αγγέλου πήγαν στην ακριτική Τήλο, μεταφέροντας μαζί τους δύο κούτες γεμάτες φροντιστηριακά βοηθήματα και ένα φορητό υπολογιστή, προσφορά στους 22 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του νησιού.

Εκεί οργανώθηκαν ομάδες εργασίας και για τέσσερις ώρες οι φροντιστές έλυναν απορίες και δίδασκαν τα παιδιά όλων των τάξεων. Κατά τη διάρκεια της ενισχυτικής αυτής διδασκαλίας έγινε online σύνδεση (μέσω Skype) με φροντιστήριο της Ρόδου, όπου καθηγητές έκαναν μάθημα, ώστε να ρυθμιστούν οι παράμετροι για το διαδικτυακό μάθημα.

Ας σημειωθεί ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την αποστολή σημειώσεων και διαγωνισμάτων στα emails των μαθητών, ώστε να διορθώνονται παραλείψεις και λάθη που αφορούν κάθε παιδί ξεχωριστά, και οnline σύνδεση μέσω Skype με τα νόμιμα φροντιστήρια όλης της Ελλάδας σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες για ενισχυτική διδασκαλία εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, Κώστα Αμπατζίδη, «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με το οποίο δείχνουμε έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη των φροντιστών προς τους συνανθρώπους μας».

Εθελοντική εργασία

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΟΕΦΕ και έχει διάρκεια ενός έτους. Η online ενισχυτική διδασκαλία θα παρέχεται εντελώς δωρεάν από τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων με την εθελοντική εργασία και των καθηγητών που διδάσκουν σε αυτά.

Στόχος μάλιστα είναι η επέκταση του προγράμματος και σε άλλα ακριτικά νησιά, όπως οι Λειψοί, το Καστελόριζο και η Κάσος, ενώ είναι πολύ πιθανό να επακολουθήσει και νέα επίσκεψη των καθηγητών στην Τήλο, αυτή τη φορά μαζί με ψυχολόγο, διατροφολόγο και ειδικό σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού για να βοηθήσει επιπλέον τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *