ροή ειδήσεων

Πραξικόπημα Ε.Μεϊμαράκη: Καταργεί τις ψηφοφορίες στην Βουλή! (βίντεο)

Μετέτρεψε σε "πατσαβούρα" το Σύνταγμα της Ελλάδας

Το υπαρκτό θέμα της ακυρότητας της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του της απουσίας των τριών προφυλακισμένων βουλευτών.... του Λαϊκού Συνδέσμου στους οποίους δεν δίνουν την άδεια να παραστούν στην ψηφοφορία έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας είναι άκυρο.

Υπάρχουν 297 βουλευτές, αντί των 300, αφού απαγορεύεται στους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές να παραστούν στις συνεδριάσεις του Σώματος του "κολοβού" Κοινοβουλίου.

Ο "όλος αριθμός" είναι 300 βουλευτές.

Δεν αναφέρεται στους "παρόντες βουλευτές" ο Κανονισμός.

Πριν λίγο ο Μεϊμαράκης επανήλθε με δικές του θεωρίες ότι αρκούν οι 151 αρνητικές ψήφοι για να απορριφθεί η πρόταση μομφής και δεν απαιτούνται οι 300, αρκούν οι 297 βουλευτές.

Τότε γιατί χρειάζονται 151;

Δέχεται κατά το ήμισυ την διάταξη περί των 300 και απορρίπτει το "όλον";

Τότε χρειάζονται 149 αρνητικές ψήφοι (ή θετικές για να δίνει δεκτή) και όχι 151.

Απλά εκ του νόμου, δηλαδή του Κανονισμού της Βουλής που είναι νόμος, πρέπει να είναι ψηφίσει "ο όλος αριθμός" που είναι 300. Τέλος.

Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο.

Ας δούμε τι λέει σχετικά το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής για τις προτάσεις δυσπιστίας:

1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.

3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών. Και "ο όλος αριθμός των Βουλευτών" είναι 300 και όχι 297!

Από την στιγμή λοιπόν που η πρόταση δεν κρίνεται από τον "όλο αριθμό των Βουλευτών", η πρόταση δυσπιστίας απλά είναι άκυρη η συζήτηση.

Και ο Α.Ματθαιόπουλος έθεσε πολύ "μαλακά" - κατά την εκτίμησή μας - το θέμα «Σήμερα, θα κληθούμε να ψηφίσουμε για μία πρόταση μομφής στην οποία δεν θα παρευρίσκονται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο βουλευτής του Πειραιά», ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης απάντησε με θράσος χιλίων πιθήκων ότι το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν αλλάξει ο κανονισμός, ενώ όσον αφορά την ψηφοφορία είπε πως "δεν υπάρχει θέμα καθώς το αποτέλεσμα της τεκμαίρεται με βάση τις δηλώσεις των κομμάτων"!

Κι ακόμα δεν τον έχουν συλλάβει για πραξικόπημα!

Απίστευτη ερμηνεία από όλες τις απόψεις!

Και η ψηφοφορία τι χρειάζεται;

Τότε να καταργήσουμε τις ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής και οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει των δηλώσεων των κομμάτων!

Και ο Κανονισμός της Βουλής που αναφέρεται σε πλειοψηφία του όλου αριθμού (δηλαδή και των 300) βουλευτών, τι είναι; Πατσαβουρόχαρτο;

Δεν ντρέπονται καθόλου να υποστηρίζουν αυτές τις αλητείες οι κυβερνητικοί;

Όλοι οι Συνταγματολόγοι λένε ότι η συζήτηση είναι άκυρη. Και εκτιμούμε ότι είναι σφάλμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που παρίσταται στην συζήτηση.

Έστω ότι έπρεπε να παρευρεθούν γιατί μπορούν από ένα δημόσιο βήμα να μιλήσουν και να μιλήσουν με τους ψηφοφόρους τους αφού τους έχουν αποκλείσει από παντού.

Τουλάχιστον να μην συμμετάσχει το κόμμα σε μια άκυρη ψηφοφορία...




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/11/13 00:20

    ειναι δουλοι ξενων κεντρων εξουσιας! Κανουν αυτο που λενε τα αφεντικα τους. Ο Μεεειμαρακης δεν αποτελει εξαιρεση οπως ολο το πολιτικο συστημα που δειχνη την φασιζουσα συμπεριφορα του. ειναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ ειναι ψυχρος ειναι αναλγητος και πανω απο ολα ειναι μελος της εγκληματικης οργανωσης της Νεας Δημοκρατιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/11/13 09:53

    Το συνταγμα και οι νομοι της Ελλαδας ειναι πατσαβουρια απο την δημιουργια τους.Αυτοι που τα συνεταξαν ειναι κακοποιοι και ως εκ τουτου και τα δημιουργηματα τους ειναι κακοβουλα.Τι περιεργο εκανε ο Μειμαρακης κανοντας απλα αυτο που θελει και οχι αυτο που λεει αυτο τα ελεεινο κατασκευασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *