ροή ειδήσεων

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

Αναγνώστης:
Δεν μπορεί να σου περάσει απαρατήρητο το γεγονός που παρατηρείται στα ταμεία των σούπερ-μάρκετ αλλά και αλλού, να διατίθενται για οποιονδήποτε σκοπό νάιλον σακούλες...
σε όλα τα τμήματα για την μεταφορά των αγαθών. Μάταια ορισμένα από αυτά παρότρυναν στο παρελθόν τους πελάτες τους για στροφή στην οικολογική τσάντα πολλαπλών χρήσεων. Ελάχιστη η ανταπόκριση όπως και η παιδεία μας. Μόλις φτάνουμε στο ταμείο, αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πλαστικές σακούλες και μάλιστα με ένα και δύο μόνο αντικείμενα για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μαζί μας. Φρενίτιδα αρπαγής ακόμα και όταν φεύγουμε αρπάζουμε και μερικές για καβάντζα στο σπίτι για τα «σκουπίδια». Τώρα το πώς είναι δυνατόν να γεμίζουμε περισσότερες σακούλες σκουπιδιών από όσα αγαθά αγοράζουμε, είναι ένα αξιοπρόσεκτο φαινόμενο προς μελέτη. Ορισμένα καταστήματα προσφέρουν και χάρτινες σακούλες ειδικά για τα οπωροκηπευτικά, ελάχιστοι τις προτιμούν. Αναμφίβολα οι πλαστικές είναι και ελαφρότερες και ανθεκτικότερες…. ακόμα και 10 μέτρα μέσα στο χώμα για δεκαετίες ή και στην θάλασσα. Καμία οικολογική συνείδηση, έχουμε καταντήσει τον πλανήτη για απέραντη χωματερή πλαστικών ειδών. Μια επίσκεψη στις παραλίες ειδικά τον χειμώνα θα σας πείσουν για τους τόνους του πλαστικού που εκβράζονται κάθε τόσο και για πόσοι τόνοι ακόμα παραμένουν μέσα στον βυθό, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Κυκλοφορούν και τώρα τελευταία και οι αυτοδιαλυόμενες, αλλά απλώς γίνονται μικρά κομματάκια, μόνο που η ρύπανση και η μόλυνση συνεχίζονται. Αργά το κατάλαβαν οι Ευρωπαίοι «Οικολόγοι» και σκέπτονται να απαγορεύσουν την χρήση της πλαστικής σακούλας! Με τα μπουκάλια όμως τι γίνεται? Γιατί δεν στρεφόμαστε στα φίλτρα άνθρακα που και οικονομικότερα είναι και ποιοτικότερο νερό παρέχουν? Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες χρεώνουν την πλαστική σακούλα ακόμα και με 5-10 σεντς (ανάλογα το μέγεθος) το κομμάτι!!! Όταν λοιπόν ξαναπάτε στο ταμείο, σκεφτείτε…………

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/13 01:17

    Συμφωνω μαζι σας.. ολοι περνουν πλαστικες σακουλες για τα σκουπιδια τους.. τι κριμα..για το περιβαλλον μας..δεν μπορουν να καταλαβουν ποσο κακο κανουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/13 02:41

    Συμφωνώ κ εγώ αλλά πού να πετάμε ρε παιδιά τα σκουπίδια? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/11/13 06:49

    Αφού κόπτεσαι τόσο πολύ για τις νάυλον σακούλες, έχοντας πτυχίο σχετικό με το περιβάλλον, να σου πω τότε οτι:
    είμαι σίγουρος οτι χρησιμοποιείς υφασμάτινες πανες στα μωρά και τους ηλικιωμένους ακόμα και σε εσένα όταν έχει έμμηνο ρύση, αφού η ζημιά που γίνεται στο περιβάλλον απο τις πάνες-σερβιέτες είναι πολλαπλάσια απο τις νάυλον σακούλες. Ακόμη, δεν αγοράζεις τίποτα συσκευασμένο σε συσκευασία vacum αλλά χύμα απο το ψυγείο ότι χρειαστείς, έτσι ώστε να γλυτώνει το περιβάλλον από την άχρηστη πλαστική συσκευασία. Αν το κάναμε όλοι θα γλίτωναν τα σούπερ μάρκετ απο όλη την Ελλάδα απο μερικές εκατοντάδες ψυγεία που ει΄ναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Σταμάτα να χρησιμοποιείς αυτοκίνητο, μολύνεις πάρα πολύ το περιβάλλον. Α, το χαρτί υγείας για να φτιαχτεί ρυπαίνονται τεράστιες ποσότητες νερού (μην το χρησιμοποιείς) μην αλλάζεις κινητο ποτέ αφού οι ρύποι απο ηλεκτρονικά είναι η επόμενη μεγάλη μαστιγα στον πλανήτη, κόψε το κάπνισμα και σταμάτα την φασολάδα και τα φαγητά που φέρνουν αέρια, συμβάλλεις στην αύξηση της τρύπας του όζοντος.

    Δες πόσα μπορείς να κάνεις και χιλιάδες ακόμα πιο χρήσιμα, η νάυλον σακούλα σε πείραξε;;; Ή είσαι κάποια εταιρία που προσπαθεί να μας φυτέψει στο μυαλό οτι οι σακούλες είναι κακές, κάνουν ζημιά στο περιβάλλον, αν πληρώσω για αυτές έχω ξωφλήσει το χρέος μου απέναντι στο περιβάλλον;;;; Και πλουτίζουν βγάζοντας απο την μύγα ξύγκι τα σούπερ μάρκετ. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/13 11:45

    Να ξεκινήσουν οι εταιρείες να χρησιμοποιούν λοιπόν eco- friendly υλικά για τα προϊόντα τους και τα σουπερμάρκετ να προσφέρουν χάρτινες σακούλες σε αποκλειστικότητα και όχι νάιλον.Εφόσον αυτά προωθούν αυτά πέρνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/11/13 14:10

    Χρησιμοποιώ την οικολογική τσάντα πολλαπλων χρήσεων τις περισσότερες φορές (εκτός αν ξεχάσω να την πάρω μαζί μου). Είναι πιό ανθεκτική, χωράει πολύ περισσότερα πράγματα από την πλαστική και είναι πιο βολική. Κοστίζει γύρω στα 70 λεπτά και μπορει να χρησιμοποιηθεί για χρόνια. Δοκιμάστε την και θα δείτε ότι έχω δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *