ροή ειδήσεων

Ιερείς του αρνήθηκαν την κηδεία επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο!

Όπως καταγγέλλει με επιστολή του στα μέσα ενημέρωσης ο αδερφός του 49χρονου άνδρα που έχασε την ζωή του, η οικογένεια δεν έγινε αποδέκτης μόνο της άρνησης των ιερέων να ψάλλουν την εξόδιο ακολουθία, αλλά έγιναν και μάρτυρες μιας προκλητικής, κατ'αυτούς συμπεριφοράς...


Οι ιερείς έκριναν σκόπιμο να αναγνώσουν κείμενο που εξηγούσε την στάση τους στο μνημόσυνο της πεθεράς του, που είχε πεθάνει δεκαπέντε μέρες νωρίτερα!

Σύμφωνα με το apela.gr, το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο στις Κορκεές Λακωνίας...

Η επιστολή του κυρίου Γιώργου Καράντζαλη

Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, ο παπάς του χωριού και ο μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την κανονική τελετή κηδείας του 49χρονου αδερφού μου, Άγη Καράντζαλη, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο.

Τους αναφέρθηκε ότι ήταν βαπτισμένος, ότι ο πρώτος του γάμος ήταν θρησκευτικός, ότι είχε βαπτίσει το παιδί που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του και ότι ποτέ με κάποια δήλωση του ή συμπεριφορά του δεν διαχώρισε την θέση του από την εκκλησία.

Παρ’ όλα αυτά , επέμειναν στην απόφαση τους , πληγώνοντας ανεπανόρθωτα τις με πάθος θρησκευόμενες , 80χρονη μάνα μας και 96χρονη γιαγιά της συζύγου του , αλλά και άμεσα ή έμμεσα όλο το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του.

Η σύζυγος του είχε την ατυχία , δεκαπέντε ημέρες πριν τον θάνατο του , να χάσει και την 63χρονη μητέρα της. Το μνημόσυνο της ορίστηκε λίγες ημέρες μετά την κηδεία του αδερφού μου και συζύγου της , πάλι στις Κροκεές.

Την ημέρα εκείνη , πριν την έναρξη του μνημόσυνου , παπάς και μητροπολίτης επέλεξαν να αναγνώσουν κείμενο τους , που επιχειρηματολογούσε για την ορθότητα της απόφασης τους, να αρνηθούν την κηδεία του αδερφού μου. Το κείμενο αυτό διαβάστηκε παρουσία της 96χρονης γιαγιάς και της συζύγου.

Το ύφος του ήταν επιθετικό , ανάρμοστο για την στιγμή , απαξιωτικό για το στενό περιβάλλον του αδερφού μου και προσβλητικό για την μνήμη του. Με φράσεις , όπως ‘’ψεύτικο και υποκριτικό ενδιαφέρον του περιβάλλοντος του’’, ‘’αμαρτωλός’’ κ.λπ. , καταρράκωσε κυριολεκτικά αυτές τις ήδη ψυχολογικά τσακισμένες γυναίκες.

Τις διαπόμπευσε και τις διέσυρε μπροστά στους παρευρισκόμενους , από τους οποίους δεν υπήρξε και καμία ουσιαστική αντίδραση. Το κείμενο αυτό διαβάστηκε επίσης σε όλες τις εκκλησίες που ανήκουν στην μητρόπολη Σπάρτης, οπότε ο διασυρμός αυτός έλαβε και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/11/13 08:57

    ΕΦ ΟΣΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ(ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ) ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΗΔΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ?Η ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ.ΟΧΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΟΥΝ.Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΔΩ.ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/13 09:57

    mallon provlimata tha ihes me ton ekliponta i kapios ilithios haramofas papas tha ise giana grapsis avta !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/11/13 12:59

      ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΙΣΑΙ ΦΑΟΥΛ.ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.Η ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ.ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/13 13:54

    Τωρα θα τσακωνόμαστε και για τις κηδείες? Πάντως το λάθος είναι του μητροπολίτη. Η θρησκεία μας στηρίζεται στην αγάπη και την συγνώμη και όχι στην εκδίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/11/13 19:10

      Δεν έχει και άδικο, αλλά από την συμνπεριφορά τους αυτή να καταλάβεις σε τι ιερά και όσια πιστεύουν αυτοί οι κατά τα άλλα "αντιπρόσωποι του θεού".

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/11/13 19:16

    Μάλλον δεν του δώσανε αρκετά για αυτό τσίνισε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/11/13 22:19

    Αρνούμαστε τον θεό στη μεγαλύτερη στιγμή μας, τον κρατάμε από έξω και μετά απαιτούμε κανονική θρησκευτική κηδεία; Μόνο κατά οικονομία των πνευματικών. Και το οικονομικό δεν έχει καμιά θέση εδώ, ντροπή σου.http://santoriniosgamos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *