ροή ειδήσεων

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς! Φόβοι για τυφλές κατασχέσεις για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

- Χωρίς άδεια θα μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ΣΔΟΕ - Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστηρίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος...- Οι τράπεζες δε θα γνωρίζουν ποιοι πελάτες τους ελέγχονται - Σε αναβρασμό μικροκαταθέτες μήπως γίνουν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους - Σε... πανικό και οι διακινητές μαύρου χρήματος που θα χάσουν το... άσυλο

Στον... ανένδοτο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή φαίνεται πως επιτρέπονται όλα. Ακόμη και η πρόσβαση χωρίς άδεια και με συνοπτικές διαδικασίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Το ΣΔΟΕ ελπίζει πως μέσα στον επόμενο μήνα θα αποκτήσει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς. Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επιλεγμένη ομάδα διαπιστευμένων ελεγκτών θα αποκτά online πρόσβαση για να παρακολουθεί το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δικαιοδοσία να προχωρούν με διαδικασίες εξπρές στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και μάλιστα σε 24ωρη βάση!

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, αναφέρει τη δημοσίευμα, το πλεονέκτημα των ελεγκτών θα είναι πως οι κινήσεις τους θα γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες! Και αυτό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι καταθέτες να ενημερωθούν από την τράπεζα!

Ανησυχία στους μικροκαταθέτες

Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει πανικό στους μικροκαταθέτες, που πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος για να βάλει «χέρι» το κράτος στις καταθέσεις τους, κυρίως αν έχουν χρέη στο Δημόσιο.
Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστές αρκετές υποθέσεις «τυφλών» κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/13 10:08

    KALA GIA MALAKES TOYS PERNATE TOYS POLITES PIOS BAZI TA XRIMATA STIN TRAPEZA 8A BAZOYN ENA MIKRO POSON KAI TA ALLA 8A TA KRIBOYN KATI PREPI NA KANOYN OI TRAPEZES 8A XASOYN POLLA KAI META MIA MIA 8A KLHNH PROSTATEPSTE TOYS PELATES SASA SOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/13 11:26

    Αυτό έπρεπε να γίνει πρίν πολλά χρόνια,να τρέμουν αυτοί πού βγάζουν μαύρα και του σωματείου δεν πληρώνω.Γι'αυτό ως κράτος τώρα ήμαστε σε αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *