ροή ειδήσεων

Το Lidl αρχίζει να τρέμει… Δείτε ποιά εταιρία ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι…
η γερμανική πολυεθνική Rewe αναζητά ακίνητα...στην Ελλάδα για τη λειτουργία καταστημάτων αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ισοτιμία. Ο όμιλος Rewe είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη του οργανωμένου λιανεμπορίου στην Ευρώπη με περυσινές πωλήσεις 50,9 δισ. ευρώ.

Λειτουργεί 15.445 καταστήματα σε 16 χώρες, ενώ απασχολεί 325.848 υπαλλήλους. Εκτός από το οργανωμένο λιανεμπόριο, η πολυεθνική δραστηριοποιείται στους κλάδους ένδυσης, ειδών σπιτιού, στα οπτικά, ενώ λειτουργεί και αλυσίδα τουριστικών γραφείων. Γραφείο μεσιτών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Rewe για την ελληνική αγορά, το οποίο όπως τονίζει χρονολογείται από το 2002.

Η διοίκηση της πολυεθνικής, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και με τις δύο αλυσίδες που διαθέτει, την Penny Μarket και τη Βilla. Η Penny Market είναι εκπτωτική αλυσίδα και ένας από τους βασικότερους ανταγωνιστές (ο άλλος είναι η Αldi) της Lidl. Σήμερα λειτουργεί περισσότερα από 5.000 καταστήματα στην Ευρώπη, ενώ οι περυσινές της πωλήσεις έφθασαν τα 10,2 δισ. ευρώ. Η Βilla είναι παραδοσιακή αλυσίδα λιανικής.

Η ανάπτυξή της επικεντρώνεται κατά βάση στην Αυστρία, όπου λειτουργεί 1.000 καταστήματα και στα Βαλκάνια με 400 σημεία πώλησης. Όσον αφορά την αλυσίδα cash&carry Selgros που ανήκει κατά 50% στον πολυεθνικό όμιλο (το υπόλοιπο του κεφαλαίου ελέγχεται από τον όμιλο Οtto), πηγές αναφέρουν ότι θεωρείται μάλλον απίθανο να μπει στην ελληνική αγορά, εξαιτίας των μικρών περιθωρίων ανάπτυξης που εμφανίζει ο κλάδος χονδρικής.

Στελέχη μεσιτικών γραφείων υποστηρίζουν ότι η σχετικά πρόσφατη διείσδυση του γερμανικού ομίλου στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ήταν προάγγελος των επεκτατικών του σχεδίων για την Ελλάδα. Οι εντολές που έχουν πάρει από τη διοίκηση της πολυεθνικής στην Κολωνία αναφορικά με τις προδιαγραφές των ακινήτων που πρέπει να αναζητήσουν, αναφέρονται σε κτίρια εμβαδού από 800 τ.μ. έως και 2.500 τ.μ. Τα κτίρια εμβαδού έως και 1000 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν από την αλυσίδα Penny Market και τα μεγαλύτερα από την Βilla.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της μητρικής στην Κολωνία έχουν ζητήσει από τους μεσίτες με τους οποίους συνεργάζονται, τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ελληνικό οργανωμένο λιανεμπόριο, ιδίως μετά την ανακοίνωση της Αldi ότι αποχωρεί από τη χώρα. Συν τοις άλλοις ζητούν εκτενείς αναφορές για τις συζητήσεις που έχει ξεκινήσει η διοίκηση της Aldi με εγχώριους ανταγωνιστές από το οργανωμένο λιανεμπόριο, προκειμένου να μεταβιβάσει τα ακίνητα που της ανήκουν.

Υπεύθυνος για το σύνολο των εγχώριων και διεθνών επιχειρησιακών μονάδων της πολυεθνικής Rewe είναι ο 54χρονος πρόεδρος του ομίλου, Alain Caparros. Σε πρόσφατη ομιλία του στα διευθυντικά στελέχη του ομίλου είπε ότι η περαιτέρω επέκταση θα προέλθει από την οργανική του ανάπτυξη στη Γερμανία, από εξαγορές αλλά και από περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/13 11:13

    Και στα πετρελαιοειδή εχουμε ένα σωρο εταιρειες κολοσσούς.Και τι εγινε?Τα εχουν συμφωνησει μεταξυ τους και οι τιμες παλι είναι στα υψη.
    Οποτε τρεμει ξετρεμει το Lidl παλι εμεις τα ιδια θα πληρωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/13 11:25

    κάνε μια καλύτερη έρευνα φίλε μου κ μην μπερδεύεις καταστάσεις όπως των πετρελαιοειδών ("όλα" τα καύσιμα προέρχονται απο την μοτοροιλ, ανεξαρτήτως εταιρίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/11/13 11:59

    http://www.rewe.de/besser-einkaufen/angebote.html?offerId=2559080&categoryId=3&showProductLayer=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/13 13:32

    Ναι ειναι τοσο δυνατη η καταναλωτικη δυναμη της Ελλαδας στα συσσιτια της εκκλησιας αυτη τη στιγμη που πρεπει να τρεμη η Lidl μην χασει το μεριδιο της. Βρε μας δουλευετε δεν εχετε τιποτα αλλο να γραψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/11/13 13:57

    Που καταντήσαμε....να τρέμει η μια Γερμανική εταιρεία τον ερχομό άλλης Γερμανικής εταιρείας στην Ελληνική αγορά....! Συνεχίστε παιδιά να τους ενισχύετε......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *