ροή ειδήσεων

Made In Greece: Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν

Η Τελετή Απονομής των βραβείων «Made in Greece», τα οποία διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton....
Στη γιορτή της ελληνικής παραγωγής παρευρέθησαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των βραβείων, εκπρόσωποι των χορηγών και των υποστηρικτών, εκπρόσωποι των υποψηφίων επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Αθανάσιος Τσαυτάρης, και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κος Αθανάσιος Σκορδάς. Τα βραβεία παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Νεκτάριος Νώτης.

Όπως δήλωσε ο κος Γεώργιος Ι. Αυλωνίτης, Καθηγητής & Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΟΠΑ και Πρόεδρος ΔΣ της ΕΛ.Α.Μ., «Είναι πολύ σημαντική η επιβράβευση των επιχειρήσεων και των οργανισμών που, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, την καινοτομία και τη δύναμη των επώνυμων προϊόντων τους, επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά για τον αριθμό των συμμετοχών και για την ανταπόκριση στην προσπάθειά μας αυτή. Εξάλλου, η απόφαση της ΕΛ.Α.Μ. εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την παραγωγική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την καθιέρωση ενός νέου, παραγωγικού, αναπτυξιακού μοντέλου στηριζόμενου στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της Ελληνικής παραγωγής».

Στη συνέχεια, ο κος Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ΟΠΑ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, μίλησε για τη σημασία της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην Ελλάδα: «Τα βραβεία Made in Greece αποτελούν τη μοναδική θεσμοθετημένη διάκριση αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις που παράγουν στην Ελλάδα και την απάντηση του ελληνικού μάρκετινγκ για την ανασυγκρότηση της παραγωγής. Μεταφέρουν το μήνυμα ότι η καθιέρωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο θα φέρει στο προσκήνιο τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα που εδώ και καιρό ήταν στο περιθώριο, αποτελεί πάγιο αίτημα των νέων και των ανέργων, και ταυτόχρονα ιστορική πρόκληση!».

Ο κος Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της Οργανωτικής Επιτροπής επισήμανε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ορόσημο για όλους όσους πιστεύουν ότι η παραγωγή στην Ελλάδα μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Ο θεσμός των βραβείων Made in Greece υπογραμμίζει με το καλύτερο τρόπο την ανάγκη να εστιάσουμε και να αναδείξουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών που επενδύουν διαχρονικά στη δημιουργία ποιοτικών επώνυμων προϊόντων και πρεσβεύουν την χώρα μας στις αγορές όλου του κόσμου».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Αθανάσιος Τσαυτάρης, συνεχάρη την ΕΛ.Α.Μ. για τη διοργάνωση των βραβείων. «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, τέτοιες ενέργειες είναι αρωγή στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να υποστηρίξει την εξωστρέφεια. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την υποστήριξη τέτοιων ενεργειών. Είναι άλλωστε γνωστή η στροφή μας ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων, να κάνουμε στρατηγικό μας πλεονέκτημα την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων. Αν πραγματικά αξιοποιήσουμε τέτοιου είδους πλεονεκτήματα, μπορεί ξανά ο πρωτογενής τομέας μαζί με τη μεταποίηση να γίνουν πυλώνες ανάπτυξης του τόπου και να τον βοηθήσουν να βγει από τη δύσκολη συγκυρία.»

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κος Αθανάσιος Σκορδάς, «Τα βραβεία Made in Greece αποτελούν ένα θεσμό που πρέπει να μακροημερεύσει και να προσφέρει αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος αλλά ότι δεν έχουμε πελάτες γιατί ξεχάσαμε να γίνουμε πωλητές. Πρέπει να δοθεί μάχη με το στρατό της ακινησίας, πρώτα από όλα να γίνουμε χώρα παραγωγική, να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μας υπόδειγμα και να το προσεγγίσουμε από την πλευρά της παραγωγής πλούτου. Συμμετοχή στη μάχη αυτή έχουν οι εταιρείες επενδύοντας στην καινοτομία, στην ποιότητα, στην εξωστρέφεια και στο ανθρώπινο δυναμικό. Εμείς, ως κυβέρνηση συμμετέχουμε αλλάζοντας το θεσμικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα. Η μάχη μπορεί να κερδηθεί με συνειδητή δράση προς την κατεύθυνση μετατροπής της ελληνικής οικονομίας σε ανταγωνιστική, καινοτόμα και εξωστρεφή».

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

• Εξαγωγική Αριστεία
Βραβείο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE
Έπαινοι: ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ, KLEEMANN HELLAS Α.Ε.
Τιμητικές Διακρίσεις: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε., GAEA-ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε., Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ, ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

• Επιχειρηματική Αριστεία
Βραβείο: ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ
Έπαινοι: ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.
Τιμητικές Διακρίσεις: Α.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Nokia Siemens Networks Hellas S.A.

• Αγροτική Αριστεία
Βραβείο: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜ.Α.Ε.- ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
Έπαινοι: ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε., ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ – AGRINO
Τιμητικές Διακρίσεις: ΑΣΟΠ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, Γκουσιάρης Αλέξανδρος, ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ, Ε.ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. SMARTFOODS

• Βιομηχανική Αριστεία
Βραβείο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE
Έπαινοι: ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ Α.Ε. – VITEX, ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.
Τιμητικές Διακρίσεις: ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. TRATA, ROLCO BIANIL SA, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΙΖΕΛΗΣ Α.Ε.

• Τεχνολογική Αριστεία
Βραβείο: ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ Α.Ε.
Έπαινοι: ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A., SingularLogic A.E.
Τιμητικές Διακρίσεις: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, Unique Com-Κυριάκος Μαλλίνης & ΣΙΑ Ο.Ε.

• Καινοτόμο Προϊόν
Βραβείο: ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.
Έπαινοι: APIVITA AEBE, KLEEMANN HELLAS Α.Ε.
Τιμητικές Διακρίσεις: ΕΥ.ΓΕ.ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ-AGRINO, ΜΙΝΕΡΒΑ, SETEL HELLAS

• Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν
Βραβείο: ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε. για το προϊόν ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ
Έπαινοι: Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. για το προϊόν ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. για το προϊόν ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ
Τιμητικές Διακρίσεις: BARILLA HELLAS AE, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.

Επιπλέον, τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους Χρυσούς Χορηγούς (Μαρινόπουλος, Χρυσός Οδηγός, Genesis Pharma, Ideal Standard) για την υποστήριξή τους, ενώ η βραδιά έκλεισε με την απονομή του βραβείου «ΔΙΟΛΚΟΣ», το οποίο απονέμεται στην προσωπικότητα εκείνη που με τις καινοτόμες ενέργειες και δραστηριότητές της άνοιξε δρόμο για να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του Made in Greece παγκοσμίως. Το πρώτο βραβείο ΔΙΟΛΚΟΣ απενεμήθη στον Γιάννη Τσεκλένη, τον διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της μόδας, του βιομηχανικού σχεδιασμού και του interior design.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.







Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *