ροή ειδήσεων

Πρώην εργαζόμενοι της Nokia δημιούργησαν το δικό τους smartphone

Επένδυσαν την αποζημίωσή τους στη δημιουργία του Jolla

Μετά την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft ελάχιστοι αναρωτήθηκαν...
για την τύχη των εργαζομένων της εταιρείας, που δεν θα απασχοληθούν στον αμερικανικό κολοσσό.

Επειδή όμως ορισμένοι από αυτούς όχι μόνο θέλουν να αναρωτηθούμε για την τύχη τους, αλλά αποφάσισαν να την προκαλέσουν επενδύοντας την αποζημίωσή τους σε αυτό που ξέρουν καλά: το χτίσιμο ενός νέου smartphone.



(πιασάρικη η ιστορία, αλλά για να είμαστε ακριβείς στο project συμμετέχουν και εργαζόμενοι της Nokia, που αποχώρησαν πριν την εξαγορά).

Ο σχεδιασμός, αλλά και η υλοποίηση έχουν ήδη ξεκινήσει στη Φινλανδία και η ομάδα του Jolla μάλιστα δηλώνει έτοιμη να λανσάρει το πρώτο της smartphone μέσα στους επόμενους μήνες, αρχικά στην Ευρώπη.

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσιεύτηκαν μαθαίνουμε ότι το πρώτο Jolla smartphone θα εντάσσεται στη mid-range κατηγορία με multi-touch οθόνη 4,5″ IPS qHD, κάμερα 8 megapixel, διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm στο 1,4GHz, 1GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου και θύρα MicroSD.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, και με δεδομένο ότι πρόκειται για το πρώτο κινητό που θα αξιοποιεί το νέο λειτουργικό Sailfish OS, το ποντάρισμα ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. Ίσως γι’ αυτό οι δημιουργοί του αποφάσισαν να συγκρατήσουν την τιμή κάτω από τα 400 ευρώ. Αυτό που δεν συγκράτησαν όμως είναι η χρωματική παλέτα, με τα αποτελέσματα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το Sailfish είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό που βασίζεται μεν στο Android (προσφέροντας πρόσβαση στα apps του) αλλά προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία χρήσης με έντονη έμφαση στα gestures -όπως swipe away, pull, peek κ.λπ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *