ροή ειδήσεων

Σε εξέλιξη ο έλεγχος του Nour M στη Ρόδο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την εποπτεία των λιμενικών και τελωνειακών Αρχών και μετά από εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ξεκίνησε στο λιμάνι της Ρόδου....
ο έλεγχος των εμπορευματοκιβωτίων του φορτηγού πλοίουNour M, με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τα παραστατικά της φορτωτικής του πλοίου, το Nour M με οκταμελές πλήρωμα, στα 56 από τα συνολικά 59εμπορευματοκιβώτια του, φέρεται να μεταφέρει 20.000 Καλάσνικοφ και σφαίρες.

Μέχρι τις 18.00 της Δευτέρας είχαν ανοιχτεί 4 κοντέινερ, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- περιείχαν σφαίρες για Καλάσνικοφ.



Για την πορεία των ερευνών ενημερώνονται, συνεχώς, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης.

Στο νησί της Ρόδου μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Μπαντιά.

Το λιμεναρχείο στην Κω ενημερώθηκε την Παρασκευή για την ύπαρξη του φορτηγού πλοίου κοντά σταΊμια, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκανε ανορθόδοξες εναλλαγές πορείας.



Επίσης, από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο πλοίο, που ανήκει σε συριακή εταιρεία, είχε απασχολήσει τις Αρχές, στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αλλάξει πολλές φορές επωνυμία.

Άμεσα, έφτασε στο σημείο πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ακινητοποίησε το πλοίο και ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Κλιμάκιο των ειδικών αποστολών επιβιβάστηκε στο πλοίο, το οποίο οδηγήθηκε αρχικά στη Σύμη και στη συνέχεια στη Ρόδο, όπου φυλάσσεται.

Το οκταμελές πλήρωμά του, που το αποτελούν αλλοδαποί, έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τον τελικό προορισμό του πλοίου.





Ο καπετάνιος του Nour M καταγγέλλει την Ελλάδα

«Ταξιδεύω εδώ και 40 χρόνια και πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει ο καπετάνιος του Nour M.

Ο καπετάνιος Χουσείν Γιλμάζ, που μίλησε στην τουρκική Hurriyet, υποστηρίζει πως ο προορισμός του πλοίου ήταν η Λιβύη και ότι το φορτίο ήταν για το λιβυκό υπουργείο Άμυνας.

Αρνείται όμως ότι μετέφερε οπλισμό.

«Δεν υπάρχουν εκρηκτικά ή όπλα στο πλοίο. Εγώ και το πλήρωμα έχουμε τρελαθεί. Από τις ειδήσεις έμαθα πως λένε ότι μεταφέραμε χιλιάδες όπλα και εκρηκτικά. Αυτά είναι ανυπόστατα. Μας έκαναν τη ζωή δύσκολη γιατί είχαν λάθος πληροφορίες» υποστήριξε.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε, «μπλόκαρε» από τις ελληνικές αρχές στις 8 Νοεμβρίου, ενώ έπλεε ανοιχτά της Σύμης και ρυμουλκήθηκε στη Ρόδο για να ερευνηθεί ενδελεχώς.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως απέπλευσε από την Ουκρανία με προορισμό το τουρκικό Ισκεντερούν, προσθέτοντας ότι στους πιθανούς τελικούς προορισμούς ήταν και το λιμάνι τηςΤρίπολης ή του Ταρτούς της Συρίας.

«Το πλοίο είχε κοντέινερ που φορτώσαμε στην Ουκρανία και θα τα παραδίδαμε στο λιβυκό υπουργείο Άμυνας» δηλώνει ο κ. Γιλμάζ.

Περιγράφοντας το μπλόκο από τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι νόμιζες πως ήρθαν να τους βοηθήσουν, αντ’ αυτού τους πήγαν στη Ρόδο.

«Ψάχνουν εδώ και τρεις ημέρες το φορτίο. Τους έδωσα τα τηλέφωνα της εταιρείας που μας μίσθωσε και του ανθρώπου που μας παρέδωσε το φορτίο, αλλά και του λίβυου αξιωματούχο που θα το παραλάβει. Αλλά η αστυνομία δεν είχε το θάρρος να ανοίξει τα κοντέινερς γιατί ήταν φορτίο τράνζιτ. Εμένα και το πλήρωμα με έχουν ανακρίνει εννιά φορές», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το μυστήριο με το φορτίο του πλοίου που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου αναμένεται να λυθεί τη Δευτέρα, καθώς αναμενόταν να ανοίξουν τα κοντέινερ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί γι’ αυτή την υπόθεση είναι πολλά, καθώς από τη μία η ενημέρωση από το ΥΝΑ είναι φειδωλή και από την άλλη όλες αυτές τις ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στα κοντέινερ βρίσκονται 20.000 χιλιάδες Καλάσνικοφ και σφαίρες, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και πολεμοφοδίων.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί τα κιβώτια και δεν έχει καταμετρηθεί ο οπλισμός.
nooz.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/13 20:01

    Eνα μεγάλο μπράβο στα παιδιά το ειδικόν αποστολων του λιμενικού
    που υπάρχουν εδώ στη Pόδο και δεν το ξέρει κανεις.
    Aυτά είναι τα πραγματικά κομάντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/11/13 10:46

    nai kala na do an tous tin pesoune auti pou ta steilane na do pou tha trexoune n kruftoune ...........k pali apo allou to mathane !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *