ροή ειδήσεων

ΒΙΝΤΕΟ: Τι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Ρόδο για το «Nour Μ»

Μόνο κιβώτια με σφαίρες -κάποιες από αυτές αντιαεροπορικές- έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα οι κομάντο του Λιμενικού, που κάνουν έρευνες στο φορτηγό πλοίο «Nour Μ»... υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, που βρίσκεται στη Ρόδο, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, οι Αρχές εικάζουν ότι τα καλάσνικοφ θα βρίσκονται στο αμπάρι του πλοίου και όχι μέσα στα κοντέινερ.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η ουκρανική "UKRINMASH Co" με έδρα το Κίεβο, η οποία φέρεται να είναι κρατικών συμφερόντων, διαμαρτύρεται για την όλη εξέλιξη της υπόθεσης , υποστηρίζοντας ότι όλα είναι νόμιμα. Το φορτίο προοριζόταν για την Τρίπολη της Λιβύης.

Όμως, δημιουργεί εύλογες απορίες το γεγονός ότι ο πλοίαρχος του φορτηγού, στις πρώτες επικοινωνίες με το Λιμενικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, είχε δηλώσει ως λιμάνι προορισμού το τουρκικό λιμάνι Ισκεντερούμ-Αλεξανδρέττα.

Μετά το ρεσάλτο των Λιμενικών στο πλοίο, διαπιστώθηκε ότι οι χάρτες και τα ηλεκτρονικά συστήματα έδειχναν ρότα για τη Λιβύη.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 20.000 καλάσνικοφ κα αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε απασχολήσει το 2011 και τα Ηνωμένα Έθνη και είχε κατηγορηθεί ότι μεσολαβούσε για να σπάσει το εμπάργκο προμήθειας με όπλα του καθεστώτος του Καντάφι.

Το 2013 δημοσιοποιήθηκε η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία, το Σεπτέμβριο του 2011, δύο αεροπλάνα από τα Τίρανα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, μεταφέροντας όπλα. Παραλήπτης του φορτίου εμφανιζόταν η κυβέρνηση Καντάφι. Τότε, ωστόσο, ως προορισμός των όπλων εμφανίζονταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά το πέρας του ελέγχου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος που το πλοίο αυτό βρίσκεται δεσμευμένο σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου. Είναι μία επιτυχία, διότι το πλοίο αυτό έχει οπλισμό που κατευθυνόταν σε μια από τις εμπόλεμες ζώνες της Μεσογείου, στις οποίες απαγορεύεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να μεταφέρονται πολεμοφόδια.

Η Ελλάδα τηρώντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις κρατάει σήμερα αυτό το πλοίο και κάνει έλεγχο στο φορτίο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που κάνοντας τη δουλειά τους, απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι τα θαλάσσια σύνορα μας είναι ασφαλή και ότι η Ελλάδα ασκεί με πληρότητα όλα τα εθνικά της δικαιώματα.

Και βέβαια, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν από εδώ και πέρα να διερευνήσουν αυτή την ύποπτη υπόθεση».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/13 23:40

    Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που κάνοντας τη δουλειά τους, απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι τα θαλάσσια σύνορα μας είναι ασφαλή και ότι η Ελλάδα ασκεί με πληρότητα όλα τα εθνικά της δικαιώματα. ???? ok συγχαρητήρια, αλλα ρε παιδια πια σύνορα μας ? αυτα που είναι σαν σουρωτήρι? Μακάρι να μας κάνετε μια μέρα Αστυνομία λιμενικό κλπ να το βουλώσουμε και να μην εχουμε να λέμε τίποτα. Αλλά που, σε μια χώρα που η κρίση περνάει χαλαρά με κουβεντούλα, καφεδάκι, μπαλίτσα όπως οι πολιτικοι κοιτούσαν το ντρέρμπι αντι το συμφέρον της χώρας μας, και ολοι εμεις χαλαρά για καφεδάκι και ποστ στο FB. Καληνύχτα ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *