ροή ειδήσεων

Στοιχεία για τις κάρτες sim που ίσως να μην γνωρίζατε...

Όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε κινητά τηλέφωνα. Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς από εμάς, τι ακριβώς είναι κάρτα SIM; Ουσιαστικά ένα κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μια καρτούλα SIM. Οι κάρτες SIM, επίσημα ονομάζονται ...

Μονάδες Ταυτότητας Συνδρομητή.

Η πρώτη κάρτα SIM, εμφανίστηκε στην αγορά το 1991. Από τότε, συνεχίζει να υπάρχει μια ραγδαία αύξηση των πωλήσεων τους, καθώς είναι πολύ απλές στην χρήση τους, αλλά και πολύ απλές στον σχεδιασμό τους (αυτό αφορά τα εργοστάσια παραγωγής!).

Βέβαια, για να χρησιμοποιήσετε τη δικιά σας κάρτα SIM σε άλλη χώρα, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία Roaming. 



Ειδάλλως, πρέπει να αγοράσετε μια νέα κάρτα, συμβατή με τα δίκτυα της χώρας που επισκεφθήκατε! Οι κάρτες SIM είναι φτιαγμένες από πλαστικό και οι επαφές της από επιχρυσωμένο κασσίτερο. Το Chip είναι φτιαγμένο από πυρίτιο, αρσενικό, φώσφορο και μονοξείδιο του πυριτίου!

Όταν λοιπόν ανοίξουμε ένα κινητό από πίσω και βγάλουμε την μπαταρία, θα δούμε αυτήν την μικροσκοπική κάρτα SIM. Συνήθως, οι κάρτες είναι κωδικοποιημένες για συγκεκριμένα δίκτυα, εντός ενός κράτους.

Πλέον όμως αυτό άρχισε να αλλάζει και σιγά σιγά δημιουργείται μια «ομάδα» κρατών, στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ίδια κάρτα.

Η λειτουργία ενός κινητού, βασίζεται στην «συνεργασία» του Chip της κάρτας SIM με την κεραία του κινητού.

Έχοντας αποθηκευμένα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη στην μνήμη της, στέλνει σήμα μέσω της κεραίας του κινητού, στην κεραία κινητής τηλεφωνίας. Έπειτα γίνεται επεξεργασία των δεδομένων του χρήστη αυτόματα και έτσι αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο.

Η κάρτα SIM ως κάρτα μνήμης! 



Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, πλέον όλα τα κινητά δέχονται διάφορα είδηκαρτών μνήμης όπως SD, mmc, mini και πολλά άλλα.

Τι συνέβαινε όμως πιο παλιά που δεν είχαμε αυτήν την δυνατότητα;

Μα φυσικά τις λειτουργίες μια κάρτας μνήμης, πραγματοποιούσε η κάρτα SIM. Εκεί αποθηκεύαμε τα μηνύματα και τις επαφές μας!

Καλό θα ήταν βέβαια, να αποθηκεύουμε τα δεδομένα και στην κάρτα SIM αλλά και στην κάρτα μνήμης, σε περίπτωση που χαλάσει το κινητό να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως!

Επίσης υπάρχουν στο εμπόριο οι λεγόμενοι SIM Card Reader.

Αυτοί λειτουργούν ακριβώς όπως ένας κοινός Card Reader και τους χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα της κάρτας SIM στον υπολογιστή μας.

πηγή:mychannel.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *