ροή ειδήσεων

Ολική διαγραφή χρέους 102.000 ευρώ για νεαρή αγρότη

Την ολική διαγραφή χρέους 102.000 ευρώ με τον ορισμό μηδενικών καταβολών για 34χρονη δανειολήπτρια αποφάσισε... το Ειρηνοδικείου Πόρου.

Η 34χρονη, που δεν έχει δική της κατοικία και διαμένει με τους γονείς της που είναι κι αυτοί αγρότες, με μοναδικό εισόδημα την καλλιέργεια ενός χωραφιού στην Καλλονή Τροιζηνίας είχε δύο δάνεια σε τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κϊνησης Πάτρας στην οποία προσέφυγε η δανειολήπτρια ζητώντας βοήθεια, η 34χρονη προσπάθησε να έρθει σε συμβιβασμό με τις τράπεζες αλλά συνάντησε την «αρνητική και άτεγκτη στάση τους».

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Ειρηνοδίκης, αφού εξέτασε τα στοιχεία διαβίωσης της αιτούσας, καταλόγισε συνυπαιτιότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων στην υπερχρέωση της, εφόσον τα εισοδήματά της δεν δικαιολογούσαν την παροχή-χορήγηση δανείων τέτοιου ύψους.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι υπάρχει χαώδης δυσαναλογία μεταξύ της οφειλής και των εισοδημάτων της δανειολήπτριας και της μόνιμης αδυναμίας αυτής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις της , το δικαστήριο έκρινε (Ειρ. Καλαυρίας 67/2013) ότι οι οφειλές της αιτούσας προς τις πιστώτριες τράπεζες πρέπει να διαγραφούν οριστικά με τον ορισμό μηδενικών καταβολών (άρθρο 8, παρ. 5 του Ν. 3869/2010).


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *