ροή ειδήσεων

Λαβράκια από το ΣΔΟΕ: Αγρότης στη Σπάρτη με 12,5 εκατ. ευρώ

-Έπαιρνε «μίζα» και συγγενής σχετιζόμενου με την έρευνα για τα εξοπλιστικά
- Δεκάδες επιχειρήσεις «έκοβαν» εικονικά τιμολόγια
- Γιατροί είχαν... τσακωθεί με τις αποδείξεις...

Συγκλονιστικά, «φωτογραφικά» σε ορισμένες περιπτώσεις, στοιχεία εκτεταμένης φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων έρχονται στο φως από μια νέα σειρά ελέγχων του ΣΔΟΕ, τα αποτελέσματα των οποίων απεστάλησαν στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, τις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι έρευνες του ΣΔΟΕ οδήγησαν στην αποκάλυψη, μεταξύ άλλων, υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την έρευνα για τα εξοπλιστικά, ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 250.000 ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατά 230.000 ευρώ βρέθηκε να έχει αυξήσει τα εισοδήματά του και συγγενικό πρόσωπο σχετιζόμενου με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ταυτόχρονα, κόρη τέως προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την έρευνα των παράνομων στοιχημάτων-«στημένων» αγώνων, βρέθηκε να έχει προσαυξήσει την περιουσία της κατά 1.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση αγρότη, στην περιοχή της Σπάρτης, ο οποίος προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.558.000 ευρώ, όπως έδειξε ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεών του.

Ακόμη, το ΣΔΟΕ εντόπισε τις εξής περιπτώσεις:

- Στην περιοχή της Αττικής διαπιστώθηκε ότι 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 9.850.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν ΦΠΑ ύψους 2.265.000 ευρώ και 31 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 64.269.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί ΦΠΑ από τους λήπτες ύψους 14.782.000 ευρώ.

- Γιατρός πλαστικός χειρουργός στο Κολωνάκι δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.356.000 ευρώ προς τους ασθενείς του.

- Γιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Μαρούσι δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 595.000 ευρώ.

- Επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.660.000 ευρώ και επίσης αγροτική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 830.000 ευρώ.

- Μονάδα Βιομηχανικής παραγωγής στην Ημαθία, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 1.050.000 ευρώ, προκειμένου να υπερτιμολογήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 4.830.000 ευρώ. Ζητείται η επιστροφή της επιδότησης από το υπουργείο Ανάπτυξης.

- 23 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 15.157.000 ευρώ, από αθλητικά σωματεία.

- Επιχείρηση καθαρισμού στις Σέρρες έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 2.111.731 ευρώ, προκειμένου να μην αποδοθεί ΦΠΑ ύψους 398.215 ευρώ.

- Στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας, επιχείρηση πετρελαιοειδών νόθευε το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης με καμμένα ορυκτέλαια σε ποσοστό 46%. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας, είχαν διατεθεί στην αγορά 650.795 λίτρα καμμένων ορυκτελαίων ως πετρέλαιο κίνησης, τόσο με οικονομικές συνέπειες για το Δημόσιο όσο και περιβαλλοντολογικές συνέπειες.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας επέβαλε πρόστιμα 2.921.000 ευρώ σε 11 αγρότες της περιοχής Θηβών, γιατί έλαβαν και εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τα οποία σχετίζονται με αγροτικές επιδοτήσεις.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/13 20:09

    τι γινετε. λαμογιακομπινεσιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/13 21:34

    Και μετα μας φταίει η Τρόικα και οι Ευρωπαίοι. Αφού η λαμογιά είναι ο τομέας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *