ροή ειδήσεων

Πλειστηριασμοί: Προστασία ακινήτων ώς €160.000 με οικογενειακό εισόδημα ώς €25.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης στο καθεστώς προστασίας είναι 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας έως 160.000 ευρώ...
Οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών μπορεί να μην έχουν καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα, ωστόσο διαφαίνεται κάποια προσέγγιση, βάσει της οποίας το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νομοθετική ρύθμιση -έως την Παρασκευή- για αναστολή των πλειστηριασμών για 12 μήνες.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης η ρύθμιση κατατίθεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας και μίλησε γαι τρία κριτήρια (περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτεη, εισόδημα κια μίνιμουμ καταβολής της οφειλής), χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, κατά τη μαραθώνια συνάντηση της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη, σημειώθηκαν βήματα προσέγγισης και με την πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστεί η συναίνεση ή τουλάχιστον η ανοχή των δανειστών, η κυβέρνηση προχωρεί μέχρι την Παρασκευή στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την καθήλωση των πλειστηριασμών και το 2014.

Επιπλέον προϋπόθεση τίθεται και η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μην βγαίνει στο σφυρί.

Για όλα τα υπόλοιπα ακίνητα οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται.

Μιλώντας στο Mega, o γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι πρόκειται για σενάρια και πως το κόμμα δεν έχει συμφωνήσει σε τέτοια νούμερα.

«Δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα. Δεν έχουμε συμφωνήσει ως ΠΑΣΟΚ σε τέτοια νούμερα» δήλωσε, ενώ ερωτηθείς ποια θα ήταν τα κριτήρια στα οποία θα μπορούσαν οι βουλευτές του κόμματος να συμφωνήσουν ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συμφωνήσει εάν το οικογενειακό εισόδημα -προσαυξημένο με κάποιο ποσό για κάθε παιδί- οριζόταν στα 30.000 ευρώ.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *