ροή ειδήσεων

Άπορη 16χρονη κόντεψε να πεθάνει μετά από καισαρική λόγω... γραφειοκρατίας!

Η νεαρή στον 6ο μόλις μήνα της εγκυμοσύνης της παρουσίασε επιπλοκές και για να σωθεί η ίδια και ...
το μωρό της της έγινε καισαρική τομή. Ομως αμεσως μετά έπρεπε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για τη διάσωση της άπορης γυναίκας ο οποίος λόγω γραφειοκρατίας παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

Εναν απίστευτο γολγοθά έζησε η 16χρονη Ειρήνη Αποστολοπούλου από τον Πειραιά σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, λίγο μετά τη γέννα του πρώτου της παιδιού. Η ίδια είναι άπορη, το ίδιο και ο νεαρός αρραβωνιαστικός της. Βοήθεια δεν έχουν από τους γονείς τους καθώς και αυτοί είναι άνεργοι.

Αυτό λοιπόν το γεγονός, οτι είναι άπορη και ανασφάλιστη παραλίγο να σκοτώσει τη νεαρή γυναίκα καθώς η ελληνική γραφειοκρατία ήταν και παραμένει αμίληκτη.

Το χρονικό του γολγοθά της άπορης εγκυμονούσας
Οπως καταγγέλει ο κύριος Γιώργος Κυριακόπουλος, φιλος της οικογένειας "το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 11.00, η Ειρήνη παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της και διεκομίσθη επειγόντως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί εκριναν πως για να σώσουν τη μητέρα και το παιδί πρέπει να γίνει καισαρική τομή παρά το γεγονός πως η κοπέλα διένυε μόλις τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το μωρό, ένα αγοράκι, γεννήθηκε υγιέστατο αν και λιποβαρές και νοσηλευεται σε θερμοκοιτίδα. Η μητέρα ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές και κρίθηκε πως έπρεπε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της.

Από εδώ ξεκινά ο γολγοθάς της 16χρονης και της οικογένειας της. Οι γιατροί του νοσοκομείου πήραν το ΕΚΑΒ για να βρεθεί κρεββάτι σε ΜΕΘ και έλαβαν την απάντηση οτι επειδή η κοπέλα είναι απορη έπρεπε να νοσηλευτεί μόνο σε κρατικό νοσοκομείο και εκεινη τη στιγμή σε κρατικό νοσοκομείο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεββάτι. Αν η κοπέλα ήταν ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούσαν να τη στείλουν σε κάποια συμβεβλημένη κλινική.

Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού έκαναν μια τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή την νεαρή γυναίκα φτιάχνοντας μια αυτοσχέδια μονάδα ΜΕΘ σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου

Στο μεταξύ επικοινωνήσαμε εμείς με το ιδιωτικό μαιευτήριο ΡΕΑ για να σώσουμε το κορίτσι και μόλις οι άνθρωποι ενημερώθηκαν για το περιστατικό δεχτηκαν αμέσως να νοσηλευθεί εκεί η 16χρονη και μάλιστα δίχως χρήματα.


Το γράμμα του νόμου είναι πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή;
Και πάνω που όλη η οικογένεια της νεαρής Ειρήνης αναθάρρησε, ήρθε ένα ακόμη γραφεικρατικό χαστουκι από το ΕΚΑΒ το οποίο ακολουθώντας το γράμμα του νόμου είπε στην οικογένεια και στους γιατρούς του Γενικού Κρατικού πως διακομιδή ασθενούς απο κρατικό νοσοκομείο σε ιδιωτικό δεν μπορεί να γίνει.

Και πάλι από το ιδιωτικό μαιευτήριο δίνεται η λύση να γίνει η διακομιδή με δικό τους ασθενοφόρο και ενώ η ώρα είναι περίπου 2.00 τα ξημερώματα ως εκ του θαύματος ο κρατικός μηνανισμός θορυβείται και κινητοποιείται παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία.

Ετσι η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, ο διοικητής και οι γιατροί του οποίου πράγματι δίνουν μάχη για να περιθαλπτουν άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ωστόσο όπως καταγγέλειο κύριος Γιώργος Κυριακόπουλος που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια "μια ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να είχει λιγότερη σημασία από το γράμμα του νόμου, υπάρχει και ο ηθικός νόμος".

Αυτή τη στιγμή πάντως η νεαρή Ειρήνη είναι σε καλύτερη κατάσταση και πλέον η ζωή της δε διατρέχει κάνεναν κίνδυνο.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/12/13 09:05

    Περαστικα στο παιδι και στο παιδι του.Αυτον που γκαστρωσε το ανηλικο κατω των 15 θα τον αφησουν ετσι η μηπως φωναζουν μονο σαν τα δεμενα τα σκυλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/13 10:12

    Αφού δεχόμαστε πλέον ως φυσιολογικό φαινόμενο τις σεξουαλικές σχέσεις σε μικρές ηλικίες, ειναι φυσικό να υπάρξουν και πρόωρες εγκυμοσύνες. Ολα τα υπόλοιπα είναι υποκρισίες της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *