ροή ειδήσεων

Τα επιδόματα της ντροπής στον ΟΚΑΝΑ – Αύξαναν τους μισθούς τους έως 182%

Από τα πορίσματα του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέοναρδρου Ρακιντζή για τον ΟΚΑΝΑ προκύπτει πως επιτήδειοι που εργάζονταν στον Οργανισμό είχαν στήσει...τη δική τους «βιομηχανία επιδομάτων» βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον ΟΚΑΝΑ στα ελλείμματα του, τα οποία έφτασαν τα 8,4 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ ενδεικτικό είναι πως την περίοδο 2003-2010 οι μισθοί εκτοξεύτηκαν κατά 60% έως και 182% με τους επιτήδειους να μεταφέρουν χρήματα από θεραπευτικά προγράμματα στη μισθοδοσία. Παράλληλα καταβάλλονταν υπέρογκα επιδόματα και καρκινοβατούσε η προσαρμογή στο ενιαίο μισθολόγιο. Χαρακτηριστικό είναι πως το μισθολογικό κόστος στα τέλη του 2012 ξεπερνούσε το 60% των εσόδων.

Πως είχε στηθεί το πάρτι με τα επιδόματα στον ΟΚΑΝΑ
Προκλητικές είναι οι αυξήσεις στα ειδικά επιδόματα που είχαν εφαρμόσει και έπαιρναν οι επιτήδειοι στον ΟΚΑΝΑ την περίοδο 1998-2011, Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.

Γάμου Από 35 στα 700 ευρώ
Οθόνης Από 97 στα 204
Νοσοκομειακό Από 58 στα 353 ευρώ
Τι έδειξαν τα πορίσματα του Ρακιντζή
Σύμφωνα με τέσσερα πορίσματα ελέγχων που είχε διατάξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής η μαύρη τρύπα που διαπιστώνεται στα οικονομικά του Οργανισμού οφείλεται στο γεγονός ότι από το 2010 έως και τα τέλη του 2012 το μισθολογικό κόστος του ΟΚΑΝΑ παρέμενε υψηλό (ξεπερνούσε το 60% των εσόδων), αφού δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ενιαίου μισθολογίου, ενώ παράλληλα μειωνόταν η επιχορήγηση του κράτους έως και 40% προς τον Οργανισμό.
Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα τέσσερα πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αποκάλυπταν τις δυσλειτουργίες στον ΟΚΑΝΑ, την οικονομική ζημιά, αλλά και όσα έργα και προγράμματα δεν είχαν προωθηθεί δεν τις έλαβε κανείς υπόψη του.




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *