ροή ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Θέσεις για 18.251 πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ρεκόρ προσφοράς θέσεων μέσω του ΟΑΕΔ έχουμε αυτή την περίοδο καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται σε 35.122. Από το σύνολο των θέσεων αυτών ένας μεγάλος αριθμός απευθύνεται σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...
Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων στην οποία προχώρησε το newsbeast.gr ο συνολικός αριθμός των θέσεων με επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 18.251 αποτελώντας σχεδόν το 52% των προσφερόμενων θέσεων. Το θετικό είναι ότι οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους δεκάδων σχολών όπως ιατρούς, οδοντιάτρους, γεωπόνους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, οικονομολόγους κ.α. ενώ υπάρχουν και θέσεις όπως αυτές των υπαλλήλων γραφείων, των πωλητών που θα μπορούσε να τις διεκδικήσει οποιοσδήποτε απόφοιτος ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Όσον αφορά τις ζητούμενες ειδικότητες διαπιστώνουμε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων για του κοινωνικούς λειτουργούς καθώς ανέρχονται σε 667 καθώς επίσης και για τους βρεφοκόμους αποφοίτους των ΑΤΕΙ ή και άλλων σχολών όπου οι προσφερόμενες θέσεις φθάνουν τις 875. Σε 720 ανέρχονται οι θέσεις για τους ψυχολόγους ενώ για τους νοσηλευτές ξεπερνούν τις 1000.

Τον μεγαλύτερο αριθμό των προσφερόμενων θέσεων τον έχει η ειδικότητα των υπαλλήλων γραφείων που φθάνουν τις 5.104 και μπορούν όπως προαναφέρθηκε να διεκδικηθούν από το σύνολο των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ειδικότητα των οικονομολόγων καθώς μέσω του ΟΑΕΔ ζητούνται 3.647 οικονομολόγοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ ακολουθούν οι απόφοιτοι τμημάτων πληροφορικής καθώς προσφέρονται σε αυτούς 1.999 θέσεις εργασίας (Πρόσωπα που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της πληροφορικής).

Από τις άλλες ειδικότητες ξεχωρίζουμε τις 249 θέσεις για κτηνιάτρους ενώ για τους ιατρικούς επισκέπτες προσφέρονται 246 θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να τις διεκδικήσουν απόφοιτοι παραϊατρικών σχολών , χημικοί, βιολόγοι κ.α.

Όσον αφορά τα επίπεδα εκπαίδευσης μεταπτυχιακού και διδακτορικού για ακόμη μια φορά οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς για κατόχους διδακτορικού προσφέρονται 4 θέσεις ενώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού μόλις 5.

Άλλα επίπεδα εκπαίδευσης

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας των άλλων επιπέδων εκπαίδευσης για αποφοίτους δευτεροβάθμιας προσφέρονται 10.627 θέσεις. Σε 5.637 φθάνουν οι θέσεις των αποφοίτων υποχρεωτικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μικρός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας για αποφοίτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) καθώς ανέρχονται σε 69 σε σύνολο 35.122 θέσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ καλό είναι να επισκεφτούν τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού Απασχόλησης με τον κωδικό της θέσης που τους ενδιαφέρει προκειμένου να μάθουν αν η θέση εργασίας συνεχίζεται να προσφέρεται και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *