ροή ειδήσεων

Με μία υπεύθυνη δήλωση οι άνεργοι του 2013 θα μπαίνουν στο κοινωνικό τιμολόγιο

Χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά που περιμένουν με αγωνία την επανασύνδεση του ρεύματος δεν ξέρουν αν ακόμα τι θα γίνει αφού οι περισσότεροι δήμοι...συνεχίζουν να «πετούν το μπαλάκι» στη γραφειοκρατία και να υποστηρίζουν ότι περιμένουν εγκύκλιο από τη ΔΕΗ.

Μετά από τη σύγχυση που επικράτησε για το πως μπορεί κάποιος που δεν ήταν εγγεγραμμένος στις λίστες ανέργων η συσσιτίων να μπορέσει να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως και οι άνεργοι του 2013 με μία υπεύθυνη δήλωση θα μπαίνουν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Τόνισε όμως πως στη συνέχεια θα ελέγχονται αν τα όσα έχουν δηλωθεί είναι αληθινά.
Σύμφωνα με το real.gr μέχρι σήμερα μόνο εκτιμήσεις υπάρχουν για τον ακριβή αριθμό των νοικοκυριών που παραμένουν χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα πληροφορίες, τα νοικοκυριά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγων οφειλών ανέρχονται σε περίπου 15.000. Η ΔΕΗ υπολογίζει ότι μπορεί να κάνει έως 1.000 επανασυνδέσεις την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν έως τα Χριστούγεννα να μην έχει ολοκληρωθεί η επανασύνδεση του ρεύματος σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη.
Χθες πάντως υπήρξε κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ με τη ΔΕΗ για το ζήτημα αυτό. Ο Κώστας Ασκούνης κατήγγειλε τη διοίκηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου του έχουν αποστείλει τα πρώτα ονόματα πολιτών που δεν έχουν ρεύμα, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η επανασύνδεση.
Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ. «Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *