ροή ειδήσεων

Ο Ερντογάν ζητά από Έλληνες να επιστρέψουν στη Τουρκία αλλά ζητά 6000 ευρώ!

Άρθρο του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Από την μια ο κ. Ερντογάν καλεί με ωραία λόγια να γυρίσουν πίσω όσους από τους Ελληνες της μειονότητας στην Τουρκία αλλά και από άλλες μειονότητες...
είχαν εξαναγκαστεί να φύγουν κατά το παρελθόν από τα σπίτια τους, από τη άλλη όμως οι Τούρκοι όχι μόνο δεν τους επιστρέφουν τις κατασχεμένες ή καταπατηθείσες περιουσίες τους αλλά έχουν εν ισχύ αντικίνητρα όπως το μεγάλο κόστος για την εξαγορά της στρατιωτικής τους θητείας.

Το θέμα μάλιστα της πολύ ακριβής εξαγοράς για τους ξεριζωμένους αυτούς ανθρώπους θετει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Taraf με τον τίτλο «Είναι μεγάλο πρόβλημα τα 6.000 ευρώ για τη θητεία»!

Γράφει λοιπόν , στο πλαίσιο μεγαλύτερου δημοσιεύματος για τα προβλήματα των Ιμβρίων ότι σε κάποιους στην Ελλάδα είχε απήχηση η αναφορά που είχαν κάνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν και ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Ομέρ Τσελίκ, «να επιστρέψουν στην Τουρκία οι μειονότητες που είχαν φύγει».

Στη συνέχεια γράφει ότι οι Ελληνες από την Τουρκία, οι οποίοι, κατά την ''ανταλλαγή'' το 1964 (σ.σ. βεβαίως το 1964 δεν είχε γίνει καμία ...ανταλλαγή, αλλά τότε είχαν γίνει απελάσεις Ελλήνων) αναγκάστηκαν να φύγουν στην Ελλάδα και έγιναν έκπτωτοι της τουρκικής ιθαγένειας, επειδή δεν είχαν κάνει την στρατιωτική τους θητεία τους, τώρα επιθυμούν να πάρουν και πάλι την τουρκική υπηκοότητα. Όμως - παραδέχεται η εφημερίδα- αυτό δεν είναι εύκολο.

Από τους Ελληνες αυτούς της μειονότητας , που ζητούν να πάρουν και πάλι την τουρκική υπηκοότητα , ζητείται να καταβάλουν το ποσό των 6.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι δεν έκαναν την στρατιωτική θητεία τους. Οι Έλληνες- συνεχίζει η εφημερίδα - οι οποίοι παλαιότερα θα μπορούσαν άνετα να καταβάλουν το ποσό αυτό, τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα όπου ζουν, δε μπορούν να το καταβάλουν και κατά συνέπεια δε μπορούν να πάρουν υπηκοότητα. Οι Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν,υποστηρίζει η εφημερίδα, ζητούν να γίνουν ηπιότερες οι συνθήκες για να πάρουν υπηκοότητα από την Τουρκία και να μειωθεί το ποσό που ζητείται για το θέμα της εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας.

Εμείς να προσθέσουμε από εδώ ότι δεν αρκούν τα λόγια που εύκολα τα λέει ο κ Ερντογάν όταν θέλει να τον ακούσουν στην Ευρώπη ενόψει και των εκθέσεων προόδου της ΕΕ και να φαίνεται γαλαντόμος.Όμως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι Ευρωπαίοι πολίτες - όπως αυτοί που εξεδίωξαν από την Τουρκία το 1955, το 1964,το 1974 κλπ - ξέρουν πολύ καλά ότι από τα λόγια μέχρι την πράξη μεσολαβούν πολλά ανυπέρβλητα εμπόδια- όχι μόνο ...γραφειοκρατικά!

Πως να επιστρέψουν πίσω, όπως το δικαιούνται, όταν η περιουσία τους είναι ''δέσμια'';

Πως να γυρίσουν πίσω όπως λέει ο κ. Ερντογάν,όταν από την περιουσία των μειονοτικών ιδρυμάτων ένα πολύ μεγάλο μέρος δεν έχει επιστραφεί,παρ όλες τις πομπώδεις εξαγγελίες;Πως να γυρίσουν πίσω όπως δικαιούνται διότι εξαναγκάσθηκαν να φύγουν διωκόμενοι και πένητες, όταν τους ζητούν εξαγορά θητείας με ποσά ίδια με τους Τούρκους συνομήλικες τους που όμως αυτούς ούτε κανείς τους έκλεψε την περιουσία , ούτε τους ξεσπίτωσε, ούτε τους πήρε την δουλειά,ούτε τους έκοψε την καριέρα. Όλα αυτά που τώρα τους ζητάτε τα είχαν στα χέρια τους και τους τα πήρατε! Τα έχετε ''εισπράξει'' - δια της κλοπής και του εξαναγκασμού - προκαταβολικά!

Επειδή η εδώ τουρκική πρεσβεία και ο Ακόλουθος Αμυνας μας διαβάζουν - πρόσφατα η Τουρκική κρατική TV αναφέρθηκε σε δημοσίευμα μας - ας τα μεταφράσουν όλα αυτά και ας τα στείλουν στο γραφείο του κ Ερντογάν!
Πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *