ροή ειδήσεων

Πώς θα γίνουν 7.400 προσλήψεις ανέργων για ένα εξάμηνο με μισθούς 427 έως 490 ευρώ

Από τις 6 έως τις 13 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτή η δημόσια πρόσκληση για προσλήψεις προσωπικού στην εκπαιδευση για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ...
Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 7.400 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών και σε κάθε περίπτωση έως την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους 2013-2014.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου, λήγει στις 13 του μηνός και γίνεται μόνο μεηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Οι θέσεις στο πρόγραμμα αφορούν καθαριστές /στριες (2.056), βοηθητικό προσωπικό (800), επιστάτες (1.049), τραπεζοκόμους (595), λογοθεραπευτές (80), σχολικούς οδηγούς (50), συνοδούς σχολικών λεωφορείων (50), εργοθεραπευτές (70), σχολικούς νοσηλευτές (90), φυσιοθεραπευτές (60), ψυχολόγους (950) και κοινωνικούς λειτουργούς (1.550).

Αποδοχές και δικαιούχοιOi αποδοχές κυμαίνονται από 427 ευρώ (κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών)
μακροχρόνια άνεργοι
άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Τα δικαιολογητικάΥποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν: α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες Δημόσιες Προσκλήσεις.
Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από την διαδικασία επιλογής και την διαδικασία μοριοδότησης.

Τα κριτήρια
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *