ροή ειδήσεων

Διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισε η Βουλή. Έτσι της κόβουν λεφτά, της ανεβάζουν τα ποσοστά

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των 241 ψήφων υπέρ, έναντι 26 κατά και πέντε «παρών» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Αίσθηση προκάλεσε... η στάση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου που ψήφισε κατά της διακοπής χρηματοδότησης του ακροδεξιού-ναζιστικού κόμματος, κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ.Γλέζος είχε εκφράσει από πριν την άποψή του για το θέμ αυτό ανοιχτά, ενώ και απόψε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επέμεινε ότι...«τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά».

Αίσθηση όμως προκαλεί και η τριχοτόμηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση.
Ο Πάνος Καμμένος ήταν απών από την ψηφοφορία, ενώ «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές Παναγιώτης Μελάς, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Μίκα Ιατρίδου και η Έλενα Κουντουρά.
Κατά της αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισαν οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Καπερνάρος, Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μαρίνος Ουζουνίδης, Γαβριήλ Αβραμίδης (με επιστολική ψήφο), Ραχήλ Μακρή και Μαρίνα Ξουλίδου.
Υπέρ της διακοπής χρηματοδότησης ψήφισε μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Mαριάς.
Η συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής είχε υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών, όπως διαπιστώθηκε στη σχετική συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, που έγινε αργά χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όλα σχεδόν τα κόμματα συντάχθηκαν με το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Χρυσούλα Γιαταγάνα εξέφρασε την αντίθεσή της για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός καθιερώνει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής διότι συνελήφθη ο αρχηγός της καθώς και άλλοι βουλευτές του κόμματος αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιαταγάνα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς, δήλωσε, πάντως, ότι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θα την υπερψηφίσει. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι διατυπώνει προσωπική του άποψη, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αλλά και του τεκμήριου της αθωότητας.
Η στάση της κ. Γιαταγάνα προκάλεσε αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, αντέτεινε ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει η Βουλή να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που έχει ρητορική μίσους και λειτουργεί με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος».
«Η δημοκρατία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Απέναντι στην προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος η Βουλή αμύνεται και πρέπει και να επιτεθεί» τόνισε η κ. Ρεπούση ενώ σημείωσε: «Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον ελληνικό ούτε με την ευρωπαϊκό πολιτισμό οι Χρυσαυγίτες. Είναι εκπρόσωποι της βαρβαρότητας και εκεί πρέπει να επιστρέψουν».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του κόμματός του και για παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, η οποία, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο παρά μόνο σε «κουκουλοφόρους μάρτυρες».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υπογράμμισε ότι σε όλη την Ευρώπη αναστέλλεται η χρηματοδότηση σε κόμματα που έχουν χαρακτηριστικά ιδιωτικής πολιτοφυλακής και ένα τέτοιο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτήρισε «φαντασιώσεις» τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης περί σκευωρίας αντιπολίτευσης και κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής.
«Η Αριστερά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί γιατί όταν η πατρίδα είχε ανάγκη, την υπερασπίστηκε απέναντι στους ναζιστές και στους κουκουλοφόρους» τόνισε ο κ. Αποστόλου επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι πρόκειται για «εγκληματική ναζιστική οργάνωση και ταγμάτων εφόδου που με τη συμπεριφορά τους έχουν προκαλέσει και τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία».
«Προφανώς δεν συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, σε καμία συντεχνία ή σκευωρία. Ως βουλευτής ασκώ το υπέρτατο καθήκον μου για την προάσπιση της πατρίδας. Η δημοκρατία μπορεί και ξέρει να αμύνεται από αυτούς που την επιβουλεύονται. Πρέπει όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, να δώσουμε ενιαίο μήνυμα, μια φορά όλοι μαζί, για τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.
Για επικίνδυνη ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, που ευθύνεται για σειρά σχεδιασμένων δολοφονικών επιθέσεων, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. «Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τα λεφτά του ελληνικού λαού μια εγκληματική δραστηριότητα» πρόσθεσε.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, χαρακτήρισε ως πράξη υψηλής δημοκρατικής και εθνικής ευθύνης την απόφαση που θα πάρει η Βουλή για την Χρυσή Αυγή.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/13 08:52

    Τελικα μονο ο γερακος ο Γλεζος εχει αρχιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/12/13 08:53

    Να κοπει η χρηματοδοτηση και απο τα αλλα κομματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/12/13 10:11

    να χαιρεστε και τους υπολοιπους ...."Λιαπηδες" της βουλης εσεις που τους ψηφιζετε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/12/13 17:40

    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΗΜΕΝΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΝΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΕΝΗΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ,ΩΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6,000,ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΖΕΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ,ΕΚΑΝΑΝ 350,000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΗΛ,ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ,ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΑΣΤΕΓΟ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟ,ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ ΖΟΥΝ ΖΩΗ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ,ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ . ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΟΡΙΕΣ ,.ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΣΤΕΥΩ Ι Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΡΩΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΟΛΕΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ,(ΕΥΑΓΟΡΑΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/12/13 18:11

      ΕΥΑΓΟΡΑ ΤΑ ΛΕΣ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ ,ΟΜΩΣ ΕΚΘΕΣΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ,ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1,700,000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΟΗ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ,ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΖΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΜΗΛΑ ΜΕ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΟΥ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΥ,ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ , ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΑΤΒΙΑ , ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΓΟΥΣΗ ,ΓΙΑΥΤΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΝΘΡΑΠΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΣΦΟΥΓΚΑΡΙΟΙ ΤΟΥΣ ,ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΟΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ (,ΕΛΛΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ)

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/12/13 19:28

    zito i 21 apriliou!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/12/13 21:15

    Ζήτω η 21 Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *