ροή ειδήσεων

Η ατάκα του Τομπούλογλου που προκαλεί οργή: «Δεν είμαι εγώ μαλάκας να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία»

Σάλο προκάλεσε η είδηση πως ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη μαζί με συνεργό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά... από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου.
Μάλιστα στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» ο... Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λέει:
«Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή». Σε άλλη συνάντηση που καταγράφηκε από την κρυφή κάμερα απείλησε ανοιχτά ότι θα καταγγείλει τον διαγωνισμό που κέρδισε η εταιρεία. «Θα καταγγείλω τον διαγωνισμό. Θα τους καταστρέψω. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί τους» φέρεται να λέει ο Χάρης Τομπούλογλου. στην κρυφή κάμερα.
«Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε ''χρυσές δουλειές''. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε φτιάξει και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου που θα έθετε εκτός του έργου την διαφημιστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.

Για κακούργημα διώκεται ο Τομπούλογλου: Ποια μίζα; δωρεά θα έκανα τα λεφτά
. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας
. «Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου
. Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή
. Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του




Καταβεβλημένος αλλά και με «οπλισμένος» με προκλητικές δικαιολογίες εμφανίστηκε στον ανακριτή ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπόλουγλου. Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή είπε στους δημοσιογράφους πως πιστεύει στο Θεό και τη Δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας για την κατηγορία της δωροδοκίας είπε «Τα λεφτά τα πήρα για δωρεά» και στη συνέχεια χαρακτήρισε την υπόθεση στημένη.

Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 13.00 και μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό της δωροδοκίας

Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη χθες στην περιοχή του κέντρου από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως πως η συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί
Στους διαλόγους ο Χ. Τομπούλογλου φέρεται να αποκαλεί τα χρήματα που ζητούσε ως μίζα «εισιτήρια» ενώ ακούγεται να λέει: «Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; μ... είμαι;»

Αρχικά ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε 30.000 ευρώ ως μίζα αλλά τελικά δέχθηκε 25.000 ευρώ μιας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν "παζάρια" όπως τους είχε συμβουλεύσει η αστυνομία προκειμένου να γίνει πιο αληθοφανής η διαδικασία.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *