ροή ειδήσεων

Το Ευαγγέλιο που θα «ρίξει» τον Χριστιανισμό

Ένα δερματόδετο θρησκευτικό κείμενο που πιστεύεται πως χρονολογείται από τον 5ο αιώνα αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια θα...
προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει το Ιράν.

Το βιβλίο, γραμμένο σε δέρμα ζώου, αναφέρει, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο, πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ και πως ο ίδιος προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ.

Γραμμένο σε αραμαϊκή διάλεκτο, το Ευαγγέλιο προβλέπει ακόμα και την έλευση του τελευταίου ισλαμιστή μεσσία, αναφέρει το ιρανικό ρεπορτάζ.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως μπορεί να είναι αυθεντική εκδοχή του Ευαγγελίου του Βαρνάβα, και ο ιρανικός Τύπος αναφέρει πως το περιεχόμενό του θα προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού αποδεικνύοντας πως το Ισλάμ είναι η τελική και σωστή θρησκεία.

Ορισμένοι απορρίπτουν τους ιρανικούς ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για αστεία αντί-χριστιανική προπαγάνδα.

Το ιρανικό Basij Press υποστηρίζει πως στο κεφάλαιο 41 το Ευαγγέλιο γράφει: «Ο Θεός κρύφτηκε όταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έδιωξε τον Αδάμ και την Εύα από τον παράδεισο και όταν ο Αδάμ γύρισε, είδε στην κορυφή της πύλης του παραδείσου έλεγε "La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah"» δηλαδή «ο Αλλάχ είναι ο μόνος Θεός και ο Μωάμεθ ο Προφήτης του».

Οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν το κείμενο το 2000, σε μία επιχείρηση κατά σπείρας που κατηγορείται για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, παράνομες εκσκαφές και κατοχή εκρηκτικών.

Αλλά το εύρημα πήρε νέες διαστάσεις το φετινό Φεβρουάριο, όταν αναφέρθηκε πως το Βατικανό διατύπωσε επίσημο αίτημα να δει το βιβλίο. Δεν είναι γνωστό αν το αίτημα έγινε δεκτό.

Το Basij αναφέρει πως η ανακάλυψη είναι τόσο τεράστια που θα ταρακουνήσει τη διεθνή πολιτική. «Η ανακάλυψη του αυθεντικού Ευαγγελίου του Βαρνάβα θα υπονομεύσει τη Χριστιανική Εκκλησία και την εξουσία της και θα φέρει επανάσταση στη θρησκεία σε όλο τον κόσμο», αναφέρει.




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/13 19:12

    Ο ΠΡΟ ΠΡΟ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕ . ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/13 20:03

    Μ αυτον το καιρο καλό θα είναι ένα μπάνιο στη θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/12/13 22:23

    ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.... ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΚΡΥΦΑ (ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΚΛΠ), ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 3ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΩΝ ΘΕΟΛ. ΣΧΟΛΩΝ. ΑΝ ΦΟΒΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/12/13 23:47

    ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥ@@@Α ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ,ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΚ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ,ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 1ον ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΧΘΡΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑ ΟΣΟΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ 2ον ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΟΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ,ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΘΟΥΡΙΟ Η ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ TOYTUBE ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ,ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ,ΚΑΙ 3ον ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/12/13 07:54

    Φαντάζεστε έναν κόσμο γεμάτο από μπούρκες? φαντάζεστε να ζούσαμε στιγμές λιθοβολισμού μέχρι θανάτου όπως γίνετε ακόμα και σήμερα σε αυτές τις χώρες? φαντάζεστε να έκαναν μαζικές εκτελέσεις οικογενειών με αποκεφαλισμούς επειδή ήταν χριστιανοί? (Βλέπετε Συρια) Τα φαντάζεστε όλα αυτά να υπήρχαν στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/12/13 09:32

    οσο συνεχιζουμε να τρεφουμε αυτα τα παρασιτα τοσο ο κυνδινος να μας καταπιουν θα μεγαλωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *