ροή ειδήσεων

Πανικός στις εφορίες!

Μόλις εννέα εργάσιμες ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. για να ξεδιαλύνουν το «τοπίο» όσον αφορά στις χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις... φορολογίας κεφαλαίου, οι οποίες κρίνονται ως οι πιο «επικίνδυνες» για φοροδιαφυγή. Στόχος είναι να εκδοθούν οι χειρόγραφες εντολές ελέγχου, προκειμένου να μην παραγραφούν τυχόν αδικήματα στο τέλος του έτους.

Αν οι υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου υποστηρίζονταν από το σύστημα Elenxis, η επιλογή των πλέον επικίνδυνων για φοροδιαφυγή θα μπορούσε να γίνει σχεδόν αυτοματοποιημένα.

Ωστόσο, επειδή οι δηλώσεις της φορολογίας κεφαλαίου δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με συνέπεια να μην υπάρχουν τα στοιχεία αυτών στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών, η επιλογή των προς έλεγχο παραγραφόμενων υποθέσεων θα διενεργηθεί από τον προϊστάμενο της κάθε υπηρεσίας, αντλώντας τις υποθέσεις από τα τηρούμενα βιβλία αυτής, στα οποία είναι καταχωρημένες κατά έτος οι υποθέσεις της φορολογίας κεφαλαίου. Στη συνέχεια οι εντολές θα εκδοθούν χειρόγραφα.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο ανέλεγκτων υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου την τελευταία δεκαετία, οδηγεί με σχετική ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι στο τέλος του έτους χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις θα παραγραφούν, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταξύ αυτών να περιλαμβάνονται και υποθέσεις σημαντικής φοροδιαφυγής.
Πηγή: kerdos.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *