ροή ειδήσεων

Ξεκινούν οι διορισμοί στο Δημόσιο για άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους

Στον διορισμό σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου ατόμων με αναπηρία, πολυτέκνων και παιδιών πολυτέκνων, που είχαν πετύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών ...για θέσεις στους ΟΤΑ, αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί λόγω της αναστολής διορισμών σε δήμους και περιφέρειες έως το 2016, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, λόγω αναστολής των διορισμών των επιτυχόντων στους δήμους και τις περιφέρειες – έως το 2016 – δεν είχαν διοριστεί παρά την ειδική προστασία που τους παρέχει ο νόμος . Έτσι, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθόρισε τις διαδικασίες με τέτοιον τρόπο ώστε τουλάχιστον οι επιτυχόντες προστατευόμενοι του Ν. 2643/1998, από τις προκηρύξεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ των ετών 2004, 2008 και 2010, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε θέσεις Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, να μπορούν να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου (στους ίδιους νομούς που είχε αρχικά τοποθετηθεί), ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τα προσόντα των διοριστέων.
Μάλιστα, ουσιαστικά οι Διευθύνσεις Προσωπικού των OΤΑ α΄ και β΄ βαθμού όπου αυτοί είχαν διατεθεί αρχικά προς διορισμό καλούνται να αποδυθούν σε έναν αγώνα δρόμου για να ενημερώσουν τους διοριστέους. Αναλυτικότερα και όπως ορίζεται , σε απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (τεύχος Β” τεύχος, Αρ. Φύλλου 3253, 20.12.2013) , οι διοριστέοι πρέπει να υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Προσωπικού των OTA , μέσα σε 10 ημέρες από την ενημέρωσή τους, δήλωση στην οποία θα αναφέρουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων που κατέχουν καθώς και την περίπτωση επιθυμίας αλλαγής του νομού στον οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων (η δήλωση θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά/ πιστοποιητικά για την απόδειξη των δηλωθέντων). Επίσης, υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν και όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό φορέα που τοποθετήθηκαν. Στην περίπτωση αυτή, θα δηλώνεται ρητά ότι θα αναμένουν την πάροδο της αναστολής διορισμών για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ στους OTA α΄ και β΄ βαθμού.
Στη συνέχεια, όλα αυτά θα σταλούν από τους ΟΤΑ στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία μεριμνά για την εξεύρεση κενών θέσεων προς τοποθέτηση των διοριστέων σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν τοποθετηθεί ή επιθυμούν να τοποθετηθούν, ανάλογες με τα τυπικά προσόντα των αιτούντων.
Αφού καταρτισθεί πίνακας με τις κενές οργανικές θέσεις, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση στην οποία αναγράφουν μέχρι τρεις θέσεις προτίμησης για διορισμό. Αίτηση για προτίμηση θέσης διορισμού σε νομό διαφορετικό από αυτόν που δηλώθηκε αρχικά γίνεται δεκτή μόνο σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ανάλογων των τυπικών προσόντων στο νομό αυτό.
Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων για την ίδια θέση, η επιλογή του διοριστέου για τοποθέτηση γίνεται με βάση την υπάρχουσα σειρά επιτυχίας για το διορισμό τους στις θέσεις των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού.
Η Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταρτίσει με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις προτίμησης πίνακα τοποθέτησης των διοριστέων στις νέες θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα), και ο πίνακας τοποθέτησης κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους.
Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα σε δέκα μέρες από την αποδοχή της τοποθέτησης θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατανομή των επιτυχόντων στις νέες θέσεις.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *