ροή ειδήσεων

«Τσούζει» το να είσαι «κορυφαίος» στην διαφθορά!

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Χριστούγεννα 2013, γιορτάσαμε πάλι, συμβολικά, το θαύμα... της ενανθρώπισης του Ιησού καθώς γεννήθηκε ως κοινός θνητός ο Υιός του Θεού δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στο ανθρώπινο γένος, σε κάθε ένα και κάθε μία που ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό.

Χριστούγεννα 2013, με παρούσα την τρόικα στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά, με εκατομμύρια άνεργους, με ψαλιδισμένους μισθούς όσων έχουν ακόμη την καλή τύχη να «απασχολούνται επικερδώς» και μειωμένες συντάξεις όσων απέχουν πια για λόγους ηλικίας ή «προβλημάτων» από την παραγωγική διαδικασία.

Χριστούγεννα 2013, δημοσιεύθηκαν τις προάλλες και σχολιάστηκαν τα «γνωστά» ΕΣΧΕΣ των μελών του Κοινοβουλίου (τα ΠΟΘΕΝ δεν τα σχολίασαν τα ΜΜΕ).

Χριστούγεννα 2013 και αφού σας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και αφού σας προτρέψω να γίνουμε ξανά ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ θα σας στενοχωρήσω επειδή και εγώ πολύ στεναχωρήθηκα, πόνεσα, «έτσουξα» με όσα διάβασα ΕΔΩ.

Προσπάθησα να διαπιστώσω αλλά δεν μπόρεσα να μάθω πόση έκταση δημοσιότητας πήρε η πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διαφάνεια που μετρά την αντίληψη της κοινής γνώμης κάθε χώρας για τη διαφθορά.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013 μας κατατάσσει στην ΚΟΡΥΦΗ της διαφθοράς στην Ευρώπη ή, αντίστροφα αν θέλετε, στον ΠΑΤΟ της διαφάνειας.

Δεν θα συνδέσω τα ευρήματα της φετινής (2013) μέτρησης με τα πολύ πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του πρώην Υπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών που κυκλοφορούσε με τις πλαστές πινακίδες, ούτε με τη σύλληψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με «σημαδεμένα 25,000 ευρώ».

Έπονται Δικαστικές διαδικασίες και στις 2 περιπτώσεις και θα περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης.

Αλλά, όσο χοντρόπετσος, αδιάφορος, «άνετος» και πολιτικοποιημένος «οπαδός»¨του δικού μας πολιτικού Συστήματος και να είσαι όταν βλέπεις ότι ακόμη και η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν χαμηλότερο σκορ «διαφθοράς» από την Πατρίδα μας την Ελλάδα πρέπει να τσούζει, να τσούζει πολύ εάν μας έχει μείνει «τσίπα» ντροπής!...


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *