ροή ειδήσεων

Άμα δείτε «μονόστηλο» στα Μ.Μ.Ε για αυτή την πολύκροτη δίκη χέστε μας, αφού ο ηθικός αυτουργός είναι ο....Σημίτης...μούγκα.

Οι δημοσιογράφοι φωνάζουν εδώ και καιρό για το τι γίνεται με την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, αλλά για την πολύκροτη δίκη δεν υπάρχει ούτε μονόστηλο. Εσείς γνωρίζετε ότι γίνετε;
Λοιπόν τώρα που έστω υποτυπωδώς προχωρά... το θέμα, εκείνοι δεν καλύπτουν ούτε λεπτό γιατί τα άρπαξαν χοντρά.
Ποινές -σοκ λοιπόν για κορυφαίους επιχειρηματίες ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Ε' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στη δική για την υπόθεση των μετοχών -φούσκα που ολοκληρώνεται μετά από διαδικασία 7 ολόκληρων μηνών. Ορισμένοι μάλιστα από τους κατηγορούμενους σε ένα κακόγουστο ρεσιτάλ εμφανίσθηκαν ως άποροι μικρό - συνταξιούχοι ή εγγεγραμμένοι στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Υπάρχει και άπορος ο οποίος έχει ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο και μετακινείται μόνο με.. Το προσωπικό του ελικόπτερο.
Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι βαριά ονόματα του επιχειρηματικού και οικονομικού γίγνεσθαι, όπως οι Παναγιώτης Κονταλέξης, χρηματιστής, Γεώργιος Μπατατούδης, μέτοχος της Ιντερσάτ, Παναγιώτης Πανούσης, μέτοχος της Αττικάτ, Κωνσταντίνος Στέγγος της Τεχνικής Ολυμπιακής, Δημήτριος Ράνιος, χρηματιστής, Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, κ.ά.
Σήμερα 14 χρόνια ,μετά οι πολίτες που αποχώρησαν από το ΧΑΑ, αφού προηγουμένως έχασαν ολόκληρες περιουσίες, αποταμιεύσεις μιας ζωής και πολλά χρήματα που είχαν βάλει με κόπο στην άκρη, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ετυμηγορία των έμπειρων δικαστών του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών.
Μια υπόθεση που έχει καταγραφεί ως η πλέον αριστοτεχνική κομπίνα των τελευταίων δεκαετιών, με τελικό αποτέλεσμα την καταλήστευση των κόπων μιας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων νεοελλήνων.

Για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου έπειτα από πολύχρονες «περιπέτειες» η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα.

Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Μεταξύ άλλων οι:

Παναγιώτης Κονταλέξης χρηματιστής,
Γεώργιος Μπατατούδης μέτοχος της Ιντερσάτ,
Παναγιώτης Πανούσης μέτοχος της Αττικάτ,
Κωνσταντίνος Στέγγος,
Χρυσή Στέγγου,
Στυλιανή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής),
Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας,
Ηλίας Τσοτάκος χρηματιστής,
Δημήτριος Ράνιος χρηματιστής,
Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής,
Ελένη Ζησιμοπούλου,
Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής),
Ιωάννης Σφακιανάκης,
Αγγελική Ζησιμοπούλου,
Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής),
Αναστασία Κολλάκη (σύζυγος εφοπλιστή),
Παντελής - Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής),
Σταύρος Γαλανάκης,
Ιωάννης Τσούρτης,
Γεώργιος Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή),
Βαρβάρα Τσούρτη,
Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου,
Ιορδάνης Αρζόγλου,
Ζωή Στέγγου
Συνολικά 49 άτομα αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα όπως «απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση και παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας» καθώς και «άμεση συνέργεια» στα προηγούμενα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στη δίκη που εισέρχεται πλέον στο στάδιο των αγορεύσεων των συνηγόρων δεν παρίσταται πολιτική αγωγή. Το δικαστήριο δεν επέτρεψε ούτε στον Κωνσταντίνο Αβραμίδη να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων, αν και κατέθεσε σχετικό αίτημα, ως εξαπατηθείς.
Οι «49 » φέρονται ως οι μόνοι «ενορχηστρωτές» των όσων έλαβαν χώρα στον «ναό του χρήματος» το 1999, οι οποίοι με αρωγό πολιτικές, οικονομικές, αλλά και δημοσιογραφικές «δυνάμεις» που διαφήμιζαν το «σύγχρονο όνειρο», κατάφεραν -κατά την κατηγορία- να εξαπατήσουν το ευρύ επενδυτικό κοινό, δημιουργώντας τότε παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητα τους. Και αυτό γιατί οι όποιες πολιτικές ευθύνες δεν εντοπίστηκαν ποτέ, παρά τις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων τότε υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη για στήριξη του χρηματιστηριακού δείκτη και για μελλοντική θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η δικογραφία με τις μετοχές-«φούσκες» βρίσκονταν αρχικά στα χέρια της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων είχε ευνοήσει ορισμένους κατηγορουμένους στην υπόθεση. Μάλιστα, για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, η πρώην ανακρίτρια καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Η Κ. Μπουρμπούλια κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην ανακρίτρια δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999-2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Για την ίδια υπόθεση δικαστήριο επέβαλε ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα σε ακόμη δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Τρύφων Αποστολόπουλος και Παναγιώτης Πανούσης.
Η αποκάλυψη αυτή, ότι δηλαδή η ανακρίτρια χρηματιζόταν για να μην προφυλακίσει κατηγορουμένους για τις μετοχές-«φούσκες», έδωσε και το έναυσμα για την επανεξέταση της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης είχε ζητήσει την επανεξέταση κάποιων υποθέσεων για τις «φούσκες» τής (τότε) Σοφοκλέους και ύστερα από πρότασή του παραπέμφθηκαν αρχικά σε δίκη 67 άτομα, τα οποία στη συνέχεια έφτασαν με το εφετειακό βούλευμα που εκδόθηκε στα 52.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *