ροή ειδήσεων

Αρπάζουν παιδιά και πουλάνε τα όργανά τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη δράση των
κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών που δρουν στην Ελλάδα...
και στη Βουλγαρία, κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονιών και των ανθρώπων που πούλησαν τη μικρή Μαρία από τη Βουλγαρία.
Τα στοιχεία που κατατέθηκαν την Τετάρτη σε δίκη μελών του κυκλώματος εμπορίας βρεφών βουλγαρικής καταγωγής και εθελόντριας του αμαρτωλού ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός» είναι εξόχως συγκλονιστικά και ανατριχιαστικά.

Το μικτό ορκωτό καταδίκασε σε κάθειρξη 11 ετών μια 50χρονη εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος που άρπαζε παιδιά καθώς και άλλους 5 Βούλγαρους μέλη της μαφίας. Μεταξύ των αλλοδαπών κατηγορούμενη ήταν και μια 29χρονη που γέννησε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη για να πουληθούν τα παιδιά της και η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών. Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε και ο πατέρας του παιδιού καθώς και δύο ακόμα Βούλγαροι (με έξι χρόνια ο καθένας) που μεσολάβησαν για την αγοραπωλησία.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της γυναίκας-κλειδί

Η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται μετά την απόπειρα πώλησης ενός νεογέννητου στις 27 Ιανουαρίου του 2013 και μετά τη σύλληψη της προαναφερόμενης 29χρονης μητέρας και των δύο αλλοδαπών συνεργών της στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Άνθρωπος-κλειδί στην όλη υπόθεση φαίνεται να είναι μια 39χρονη που συνεργάστηκε με τις αρχές αν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών. «Μου τηλεφώνησε η εθελόντρια, μου είπε να πω στη φίλη μου και μητέρα του παιδιού να το δώσει σε αυτή, επειδή αν το πάρει ο Τόσκο, θα το κόψει. Αυτός πουλάει όργανα», κατέθεσε στην απολογία της η 39χρονη, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα μέλη της σπείρας χειρουργούσαν τα μωρά και τους έπαιρναν τα ζωτικά όργανα, τα οποία στη συνέχεια πουλούν στην μαύρη αγορά κερδίζοντας χρήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα η μάρτυρας-κλειδί υπέδειξε, ως βασική συμμετέχουσα σε δύο παράνομες υιοθεσίες, την 50χρονη νοσηλεύτρια του Αγίου Στυλιανού. Μια περίπτωση τον Αύγουστο του 2011 και μία τον Ιανουάριο του 2013.



«Σφάζουν» παιδιά και τους παίρνουν τα όργανα

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, όμως οι αποκαλύψεις της 39χρονης που έχει ζητήσει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, είναι ξεκάθαρες. Τα μέλη της αδίστακτης μαφίας αποφασίζουν ποια παιδιά θα δώσουν για υιοθεσίες και ποια παιδιά θα τα στείλουν σε κλινικές για να τους πάρουν τα ζωτικά όργανα.

«Δεν μπορούσα να ζήσω με τις ενοχές ότι το παιδί θα κατέληγε σε άλλα χέρια ή ότι τα όργανά του θα γινόταν αντικείμενο εμπορίας» ανέφερε, απολογούμενη στο δικαστήριο, η 39χρονη, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, εξηγώντας ότι ενεπλάκη στην υπόθεση θέλοντας να «βοηθήσει» την 29χρονη την οποία γνώρισε μέσω κοινής τους φίλης. Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, έχοντας γίνει μάρτυρας της αγοραπωλησίας του πρώτου βρέφους, πριν από 3 χρόνια, θέλησε να απαλλαγεί από αυτές τις ενοχές κι αποφάσισε έτσι να μιλήσει στην αστυνομία ενόψει της επικείμενης αγοραπωλησίας. Από αυτό το σημείο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.



Η «πανούργα» νοσηλεύτρια εγκέφαλος του κυκλώματος

Αρχικά, συνελήφθησαν μέσα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο δύο Βούλγαροι και η 29χρονη, η οποία λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο όπως ομολόγησε είχε συμφωνήσει να πουλήσει στο κύκλωμα αντί του ποσού των 3.000 ευρώ. Όπως αποδείχθηκε, η μητέρα είχε έρθει στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό να γεννήσει το παιδί, πρακτική που ακολούθησε και κατά το παρελθόν όταν είχε πουλήσει το νεογέννητο παιδί της στο ίδιο κύκλωμα.

Από την απολογία της 39χρονης αποκαλύφθηκε η συμμετοχή στη συμμορία της εθελόντριας του «Αγίου Στυλιανού». Η 50χρονη, σύμφωνα με την δικογραφία, είχε στο σπίτι της πληθώρα εγγράφων του δημοτικού βρεφοκομείου, φωτογραφίες παιδιών, δεκάδες άλλα έγγραφα, όπως πιστοποιητικά γέννησης παιδιών, μέχρι και μία στρογγυλή σφραγίδα της Εφορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η 39χρονη, η συγκατηγορούμενή της είχε εμπλακεί και κατά την προ ετών αγοραπωλησία. Στην απολογία της η εθελόντρια τόνισε ότι μεσολάβησε (στην δεύτερη περίπτωση) για λογαριασμό μίας γνωστής της που ήθελε να κάνει υιοθεσία, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή της ήταν να ακολουθηθεί η νόμιμη δικαστική οδός. Κατά την ακροαματική διαδικασία πάντως αποκαλύφθηκαν «περίεργες σχέσεις» που είχε κατά το παρελθόν η 50χρονη με αλλοδαπούς.

Το δικαστήριο, έπειτα από μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία, πέρα από την εθελόντρια, καταδίκασε την 39χρονη σε ποινή κάθειρξης 9 ετών, αλλά αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη ενόψει του Εφετείου υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα.



Η ιστορία με τα κυκλώματα που «καταπίνουν» και εξαφανίζουν παιδιά τα οποία στη συνέχεια πωλούν στη μαύρη αγορά σαν να είναι «σακιά», έχει παρελθόν στη χώρα μας. Η πρώτη μορφή κυκλωμάτων που εμφανίστηκε, έδρασε στις δεκαετίες του '60 και του '70 στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη με το αμαρτωλό δημοτικό βρεφοκομείο του Αγίου Στυλιανού στο οποίο κατέληγαν όλα τα παιδιά που οι γιατροί και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος τα εμφάνιζαν στους γονείς ως νεκρά.

αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τη δράση αυτής της μαφίας, αλλά και για την υπόθεση Άλεξ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας και τους τσιγγάνους αποκαλύψαμε όλη τη δράση της βουλγαρικής μαφίας που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο διοχετεύοντας τα βρέφη σε οικογένειες τσιγγάνων οι οποίες με τη σειρά τους - έχοντας ρόλο εμπόρου- βγάζουν τα μωρά στο «σφυρί» ψάχνοντας για χοντρά πορτοφόλια που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδάκι λόγω προβλημάτων γονιμότητας.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *