ροή ειδήσεων

ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις για τις πληγείσες περιοχές της Ρόδου

Η απόσυρση από τη λίστα των απαιτουμένων δικαιολογητικών, της φορολογικής ενημερότητας...

Η απόσυρση από τη λίστα των απαιτουμένων δικαιολογητικών, της φορολογικής ενημερότητας και της αποσβεσθείσας αξίας του κατεστραμμένου εξοπλισμού, είναι δύο προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Ρόδου, των οποίων οι επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές στην τελευταία θεομηνία που έπληξε το νησί το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καββαθάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ρόδου Γιάννη Κακλιό και Αρκάδιο Σκαλίδη και από το επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ηλία Γεωργόπουλο, επισκέφθηκε τις περιοχές της Παστίδας, της Κρεμαστής, της Ιαλυσού, Αφάντου και Φαληρακίου που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής, όπου εκτός από τις υλικές ζημιές, άφησε πίσω της και ανθρώπινα θύματα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με πληγέντες επιχειρηματίες διαπιστώθηκε τόσο η απόγνωση των επιχειρηματιών από τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία όσο και από τα προσκόμματα της γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την άμεση και ουσιαστική βοήθεια προς τους πληγέντες.

Στην συνέχεια, σε συναντήσεις του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, και την γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, καθώς και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, συζητήθηκαν προτάσεις για παρεμβάσεις προς την Πολιτεία ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να αρθούν τα εμπόδια για να δοθεί άμεσα βοήθεια προς τους επιχειρηματίες που πραγματικά επλήγησαν, χωρίς να καταστρατηγείται η νομιμότητα και η επιλεξιμότητα.

Η ευνοϊκή χρηματοδότηση από Τράπεζες, αλλά και η παροχή εγγυητικών για αντικατάσταση του εμπορεύματος που καταστράφηκε είναι επίσης δύο σοβαρά θέματα τα οποία συζητήθηκαν με τους τοπικούς φορείς και για τα οποία η ΓΣΕΒΕΕ προτίθεται να προωθήσει άμεσα. Επιπλέον το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ έδωσε άμεση και δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στην προσπάθεια των πληγέντων επιχειρηματιών για επανέναρξη ή και συνέχιση της δραστηριότητάς τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *