ροή ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με την εκτόξευση των S-300 στην Κρήτη, τη στιγμή που ο Νταβούτογλου ήταν στην Αθήνα

Τη στιγμή που ο Νταβούτογλου, επισκεπτόμενος στην Αθήνα τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, εγείροντας θέμα τουρκικής μειονότητας στη χώρα, οι ένοπλες δυνάμεις έστελναν από την Κρήτη το δικό τους μήνυμα στην Τουρκία...
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη βολή βάσει επιχειρησιακού σχεδίου του αντιαεροπορικού συστήματος της Πολεμικής Αστυνομίας S-300 PMU-1 στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Το γεγονός έλαβε σχεδόν πανηγυρικό χαρακτήρα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πάρα πολλών χωρών ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ καθώς επρόκειτο για την πρώτη βολή του συστήματος S-300 από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και Νατοϊκών προδιαγραφών πεδίο βολής.

Συγχαρητήρια έδωσε, για την επιτυχία της βολής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος που έδωσε το "παρών", μαζί με, σύσσωμη, τη στρατιωτική ηγεσία, που επίσης συνεχάρη για την επιτυχή βολή.

Έτσι, μετά από πολύ καιρό (από τις 22 Μαρτίου 1999 οπότε οι S-300 έφθασαν στο Ηράκλειο), το σύστημα επανενεργοποιήθηκε για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και πλέον εντάσσεται πλήρως στον κορμό Αεράμυνας της χώρας καθώς μετά τη βολή θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας υποστήριξης αλλά και αναβάθμισης, απόλυτα απαραίτητης για την αξιοποίηση του συστήματος.

Μάλιστα μετά την αναβάθμιση το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα και μεταφοράς του σε νησιά του Ν.Α. Αιγαίου σε περίοδο κρίσης «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) από οποιαδήποτε απειλή με την ακτίνα δράσης των 150 χλμ. που διαθέτει.

Η συμφωνία για την ενεργοποίηση του S-300 με τη ρωσική Rosoboronexport ήρθε την ύστατη στιγμή καθώς το σύστημα υπέφερε από σοβαρές ελλείψεις και τουλάχιστον δύο κύρια ραντάρ του όπως και κάποιοι εκτοξευτές είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η βολή που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Τετάρτη ακυρώθηκε εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης και που θα επηρέαζαν όχι το S-300 ή τη βολή του αλλά τη σταθερότητα του εναέριου στόχου.




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *