ροή ειδήσεων

VIP λαθρομετανάστες! Μεταφέρονται με θαλαμηγό έναντι 10000 ευρώ έκαστος!!!

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

VIP λαθρομετανάστες απ΄την Συρία προωθούν από την Τουρκία στα Ελληνικά νησιά κυκλώματα διακινητών! Χθες πιάστηκαν 27 λαθρομετανάστες... σε πολυτελές σκάφος ο καθένας από τους οποίους κατέβαλε το ποσό των 10.000 δολαρίων για να μεταφερθεί στην Κω!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο. Τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές αρχές έχουν παρατηρήσει ότι το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται συχνά δίνοντας νέες διαστάσεις στην λαθρομετανάστευση: Έχει σημειωθεί σχετικά ότι <<η λαθρομετανάστευση περνάει σταθερά από τους άνεργους και εξαθλιωμένους, σε πιο εύρωστες οικονομικά κατηγορίες- θύματα του εμφυλίου στην χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής>>!

Τελευταίο παράδειγμα είναι χθεσινό :Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε πολυτελές σκάφος, στα ανοιχτά του κόλπου Μπαρντακτσί της Τουρκίας , η τουρκική ακτοφυλακή συνέλαβε στο Μπόντρουμ των Μούγλων, 27 λαθρομετανάστες, συριακής υπηκοότητας, που προσπαθούσαν να μεταβούν στην Ελλάδα. Μεταξύ των λαθρομεταναστών υπήρχαν ηλικιωμένοι και παιδιά.Το σκάφος, με την ονομασία «Poyrazhan L 2», οδηγήθηκε μαζί με τους λαθρομετανάστες στη μαρίνα Μίλτα.

Στα δημοσιεύματα γράφει ότι έγινε γνωστό πως ο καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε το ποσό μεταξύ 8.000 και 10.000 δολαρίων. Ακόμα τονίζεται ότι συνελήφθησαν οι δύο κυβερνήτες του πλοίου και ένα μέλος του προσωπικού. Οι Σύριοι λαθρομετανάστες είχαν σαν προορισμό την Κω.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι σπείρες που επιλέγουν διάφορους τρόπους για τους λαθρομετανάστες, παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά επέλεξαν πολυτελές σκάφος, συνελήφθησαν.

Έχει παρατηρηθεί ότι η μετακίνηση προς μεγάλα νησιά του Αιγαίου γίνεται με πολυτελή και ταχύπλοα σκάφη, ενώ έχουν και πλούσια υποδομή στο εσωτερικό της Τουρκίας με παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.
Μια προηγούμενη σπείρα για μεταφορά ...VIP λαθρομεταναστών από Συρία, πιάστηκε να έχει 10 πολύ καλά ταχύπλοα, δύο σκάφη Ζόντιακ, δύο μίνι μπας, ένα αυτοκίνητο ΙΧ και 23.500 ευρώ. Η σπείρα μάλιστα είχε στην διάθεση του ...ναυτικού σκέλους και εφεδρικό ντεπόζιτο για καύσιμα.

Επίσης σε άλλη περίπτωση δύο Τούρκοι μετέφεραν με πολυτελές ιστιοφόρο από τα απέναντι τουρκικά παράλια και αποβίβασαν, στην παραλία Χαράκι της Ρόδου, 77 παράνομους μετανάστες από τη Συρία.Οι Τούρκοι διακινητές επιχείρησαν να επιστρέψουν ωστόσο η άμεση κινητοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και άλλων υπηρεσιών,είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.Το σκάφος κατασχέθηκε.
Μια άλλη παρόμοια υπόθεση ήταν αυτή κατά την οποία η Αστυνομία των Μούγλων της Τουρκίας έθεσε υπό κράτηση 18 άτομα εκ των οποίων η μία γυναίκα, που φυγάδευαν με πολυτελή σκάφη από το Φετχιγιέ άτομα από την Συρία- και εγκύους γυναίκες. Μετά από παρακολούθηση 8 μηνών κινητοποιήθηκαν οι τουρκικές αρχές και οργάνωσαν επιχείρηση όπου αρχικά συνέλαβαν 159 λαθρομετανάστες που επρόκειτο να μεταφερθούν στο εξωτερικό και 6 διακινητές. Στη συνέχεια κατά τις επιχειρήσεις που έγιναν ταυτόχρονα στα Μούγλα, στην Άγκυρα, στο Άίντιν, στη Σμύρνη, στη Μερσίνη και στο Οσμάνιγιε ετέθησαν υπό κράτηση τα 18 άτομα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *