ροή ειδήσεων

Στα 100 τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ

Η προσθήκη ενός ελαιολάδου στην «φαρέτρα» των ελληνικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας και γεωγραφικής προέλευσης αύξησε τον αριθμό τους στα εκατό και η Ελλάδα τα τιμά με διάφορες εκδηλώσεις...

Αφορμή είναι η καταχώριση της ονομασίας του ελαιολάδου «ΜΕΣΣΑΡΑ» ως ΠΟΠ, το οποίο ήταν και το 100ο προϊόν ΠΟΠ, κατατάσσοντας πλέον την Ελλάδα 5η , ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, διοργανώνουν εκδήλωση, αύριο, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, για τον εορτασμό των 100 ελληνικών αγροτικών προϊόντων που έχουν καταχωρηθεί στην Ε.Ε. ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş, της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κας Μαρίας Δαμανάκη και του Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Paolo De Castro.
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα χαιρετήσουν η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης.
Παράλληλα, το ΥπΑΑΤ με την επιστημονική συνεργασία του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θα προχωρήσει στη σύνταξη ειδικής έκδοσης με αναμνηστικά γραμματόσημα αφιερωμένα στα 100 ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Τη συγκεκριμένη έκδοση έχουν αναλάβει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. «Προπομπός» της ειδικής έκδοσης είναι η αναμνηστική έκδοση γραμματοσήμων για το 100ο ΠΟΠ που είναι το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ», η οποία και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *