ροή ειδήσεων

1.000 ευρώ μόνο για διαβίωση μιας οικογένειας και τα υπόλοιπα θα διατίθενται στην τράπεζα

Το ποσό που θα περισσεύει από το εισόδημα μιας δανεισμένης οικογένειας, μετά την
αφαίρεση... των απαραίτητων δαπανών, θα το διαθέτει υποχρεωτικά στην τράπεζα ως έναντι της δόσης προκειμένου να μην «κοκκινίζει» το δάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων...
του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχει καταλήξει στη λίστα και τα ποσά των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης» των νοικοκυριών, οι οποίες και θα αποτελέσουν και τον «μπούσουλα» για τις νέες ρυθμίσεις των δανείων.

Το λεγόμενο και «ιρλανδικό μοντέλο» αρχίζει να υλοποιείται, ενώ η κυβέρνηση προχωρά και σε αλλαγές στην πτωχευτική διαδικασία των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δικαστικές εμπλοκές που επίσης «κοκκινίζουν» τα δάνεια.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν πηγές, μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους το υπουργικό συμβούλιο θα εκδώσει πράξη με την οποία θα ενεργοποιεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Σε αυτό μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας. Το Συμβούλιο, η σύσταση του οποίου προβλέπεται στον νόμο που αφορά την αναστολή των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και για το 2014, θα είναι αρμόδιο για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης έχει ως αποστολή να τροποποιεί τη νομοθεσία, όπου απαιτείται, προκειμένου να επιταχύνονται διαδικασίες αποπληρωμής, καθώς και στη δημιουργία ενός δικτύου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα διαχείρισης οφειλών.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα ορίσει επίσης με απόφασή του τις αρχές του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και θα εκτιμά κάθε χρόνο τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης».

Οι δύο έννοιες θα συμπεριληφθούν στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών που θα εκδώσει η Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι το τέλος του 2014 και θα καθορίζει τους κανόνες συμπεριφοράς ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες. Σκοπός των παρεμβάσεων αυτών θα είναι τράπεζες και δανειολήπτες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων, ώστε αυτά να αρχίσουν να «πρασινίζουν».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *