ροή ειδήσεων

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά, οι σεισμολόγοι είναι πολύ προβληματισμένοι, λέγοντας στους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους τα επόμενα 24ωρα....

Οι συνεχόμενοι μετασεισμοί που έχουν μεγάλα μεγέθη ακόμα και 5,2 Ρίχτερ, δείχνουν ναι μεν εκτόνωση της ενέργειας, ωστόσο η Κεφαλλονιά φημίζεται για τους προσεισμούς της και στο παρελθόν. Την Κυριακή, 9 Αυγούστου του 1953 γίνεται ο πρώτος μεγάλος σεισμός με επίκεντρο τον Σταυρό Ιθάκης (6,4 R). Ο δεύτερος, (6,8 R) στις 11 Αυγούστου με δέκα μετασεισμούς την ίδια μέρα (οι δύο μεγάλύτεροι 5,3 και 5,1 R). Στις 12 Αυγούστου το πρωί, ημέρα Τετάρτη, ένας ισχυρός σεισμός 5,2 R είναι απλώς το προμήνυμα για την καταστροφή που θα ακολουθήσει (ώρα 09:23:52 Greenwich). Ο σεισμός των 7,2 Rείναι ο καταστροφικότερος στην Ιστορία της Κεφαλονιάς (η έντασή του έχει προσδιοριστεί ως X+), και ένας από τους καταστροφικότερους στη σεισμική ιστορία της Ελλάδας.

Αυτό το φαινόμενο φοβούνται οι σεισμολόγοι, καθώς το νησί έχει πολλά τέτοια "ύπουλα" ρήγματα που μπορούν να δημιουργούν προσεισμούς μεγάλων μεγεθών και μετά κύριους καταστροφικούς σεισμούς. Ακούστε λοιπόν τους σεισμολόγους και μείνετε οι κάτοικοι στην Κεφαλλονιά εκτός των σπιτιών σας ειδικά αν αυτά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Γενικότερα δείξτε ψυχραιμία και υπομονή. Είναι κάτι που το συνιστούν όλοι σε κάθε μεγάλο σεισμό. Η χώρα μας τον τελευταίο μισό χρόνο δέχεται συνέχεια μεγάλους σεισμούς, οπότε πρέπει να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι από όσο είμαστε τώρα.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *