ροή ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΟ: πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Συνεχής ενημέρωση

5.22: Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής....


Τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Κουρής η ηλεκτροδότηση του νησιού διεκόπη την ώρα του σεισμού αλλά αποκαθίσταται σταδιακά. Κατά τον κ. Κουρή δεν υπάχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.

5.07: Αναφέρονται ζημιές από πτώσεις μαντρότοιχων και κομμάτια παλιών σπιτιών σε περιοχές κοντά στο Ληξούρι και απο σπασμένες τζαμαρίες σε καταστήματα στο Αργοστόλι. Στο νησί επικράτησε μεγάλη αναστάτωση από τον σεισμό. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και παρά την βροχή πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο thebest.gr.

5.03: Οχήματα της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Αχαϊα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία), προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

4.58: Στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, όσο και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο σεισμός εθορύβησε τους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πελοπόννησο.

4.55: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Κατολισθήσεις στον δρόμο προς τους Πετανούς. Μεγάλο μέρος του νησιού αυτή την ώρα δεν έχει ρεύμα λόγω ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ.

4.49: Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,1 Ρίχτερ στις 16.41 από τον ίδιο εστιακό χώρο.

4.39: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει την ένταση του σεισμού 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

4.36: Μέχρι στιγμής, όπως πληροφορείται το thebest.gr, στις αρχές της Κεφαλονιάς έχουν αναφερθεί μόνο πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις και όχι περαιτέρω ζημιές.

4.34: Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Μάκη Χουλιάρα, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και σημειώθηκε σε χερσαία ζώνη του νησιού.
4.29: Νέος μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ στις 16.24.

4.28: Νέα μετασεισμική δόνηση εντάσεως 3.9 Ρίχτερ στις 16.22.

4.23: Νεώτερη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, εναβέζει την ένταση του σεισμού στην Κεφαλονιά στα 6 Ρίχτερ.Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

4.12: Μετασεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.08 από τον ίδιο εστιακό χώρο. Μεγάλη αναστάτωση σε Ληξούρι, Κεφαλονιά και Δυτική Αχαϊα.

4.01: Σεισμός εντάσεως 5,9 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ συνέβη σήμερα το μεσημέρι, στις 15.55, με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι, 116 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας. Ο σεισμός έγινε ιδιάιτερα αισθητός σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, καθώς είχε μεγάλη διάρκεια.

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Αναστάτωση στην Πάτρα.
thebest.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *