ροή ειδήσεων

Σάλος με τρανς μαθήτρια σε Εσπερινό Λύκειο: Καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος της

Απίστευτες αποκαλύψεις για το Εσπερινό Λύκειο στην Αθήνα. Μία τρανς μαθήτρια έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς... από τη διεύθυνση του σχολείου, παρά τις παρακλήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για δίκαιη μεταχείριση. Μάλιστα, ερωτήματα «γεννά» το γεγονός ότι η μοναδική καθηγήτρια, η οποία στάθηκε στο πλευρό της μαθήτριας τέθηκε σε αργία.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης κατέθεσε αναφορά του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών σύμφωνα με την οποία «τρανς μαθήτρια βρέθηκε εκτεθειμένη σε ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης του σχολείου και ενώ υπήρξε και πόρισμα από τον Συνήγορο του Πολίτη για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας τής απειλούμενης από τον κοινωνικό ρατσισμό μαθήτριας και της διασφάλισης της απρόσκοπτης συνέχισης των σπουδών της, η ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης συνεχίστηκε και κλιμακώθηκε». Με την αναφορά καταγγέλλεται επίσης ότι και η μοναδική καθηγήτρια που στάθηκε στο πλευρό της μαθήτριας, πέρασε από ΕΔΕ και τέθηκε σε αργία.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εγγράφως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ενημερώνει ότι «η παθούσα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και επομένως σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 26 του Συντάγματος, όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης». Ο κ. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι οι δικαστικές Αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης. Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι εφόσον το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο σχετικών ερευνών, εντοπίσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αξιόποινες πράξεις θα τα θέσει στη διάθεση των δικαστικών αρχών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/1/14 20:05

    ρε τον συριγγα..οπου τραβελι,πουστης,λαθρομεταναστες,πρεζονια,δολοφονοι,κλεφτες,τρομοκρατες μεσα ειναι.για ολους τους αλλους ποτε θα πει κατι???προβατα,ε προβατα.Η Πολιτεια ειναι αυτη που ειναι επειδη οι πολιτες της ειναι αυτοι που ειναι.ΠΛΑΤΩΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/14 22:13

    giati re file den exoun dikaioma afta ta atoma stin zoi?exoun mia idiaiterotita sexualiki kai mono, gia pio logo tis eksomionis me eglimaties?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/14 22:33

    Δηλαδη τι επαθε το ξεφωνημενο τραβελι?Θιχθηκε η (ανυπαρκτη) αξιοπρεπεια του?Οταν κανει πιατσα και παει με τον κάθε ανωμαλο και του κανει τα γουστα τοτε δεν τρεχει τιποτα?Αλλα τοτε τα παιρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/1/14 00:21

      Γιατί, είπε κανείς ότι κάνει πιάτσα; Αλλά μάλλον για σένα, όποιος είναι διαφορετικός από εσένα μάλλον πρέπει να είναι πόρνος/η, να κάνει πιάτσα κλπ! Ε ρε πέτρες για μυαλό....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/1/14 22:09

      10:33 mallon kanri piatses I gunaikas sou gia auto se trwi etsi, den eksigite aliws..

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/1/14 08:04

    ν ασχοληθουμε και μ αυτους φιλε μου.αλλα να ασχοληθουμε και λιγο με μας.κ αυτοι εχουν δικαιωματα αλλα και μεις.για μας ποιος μιλαει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *