ροή ειδήσεων

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου από εμφράγματα νύχτες και Σαββατοκύριακα

Οι άνθρωποι που παθαίνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου αν το περιστατικό συμβεί οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας ή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με...
μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που συγκέντρωσε τα συμπεράσματα 48 άλλων ερευνών που αφορούσαν 1,9 εκατομμύρια ασθενείς σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καναδά.
Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι όσοι εισάγονται με έμφραγμα τις βραδινές ώρες ή κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου έχουν κατά μέσο όρο 5% μεγαλύτερη θνησιμότητα (είτε στο νοσοκομείο, είτε μέσα στον επόμενο μήνα από το εξιτήριό τους), σε σχέση με όσους εισάγονται κάποια εργάσιμη μέρα κατά τις πρωινές ώρες.
Οι μελετητές επισημαίνουν ότι η διαφορά πηγάζει κυρίως από το γεγονός ότι τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα τα νοσοκομεία συνήθως στελεχώνονται με λιγότερο και μειωμένης εμπειρίας ιατρικό προσωπικό. Επισημαίνουν ότι η μεγάλη πρόκληση για ένα νοσοκομείο είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο.
Τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα, γενικά παίρνει περισσότερο χρόνο η αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ένα νοσοκομείο, πράγμα που μπορεί τελικά να στοιχίσει τη ζωή ενός ασθενούς με έμφραγμα, αντίθετα με κάποιον που εισάγεται σε ώρα κανονικής και πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *